Impresionism pe Valea Vaserului si superconcert de coarde langa Mocanita (VIDEO)

0
634

Tabara Internationala de Pictura „Impresionism pe Valea Vaserului” a avut loc in acest weekend. Evenimentul constituie parte integranta a proiectului de cooperare intre Viseu de Sus si Croissy sur Seine din Franta. In Viseu de Sus au sosit oaspeti din Franta care au vizitat intreg judetul Maramures. Sambata, oaspetii francezi au avut parte de o excursie de neuitat: Valea Vaserului. Transportul a fost asigurat de CFF Viseu cu „Mocanita”.

„Noi am fost invitati de onoare in Croissy sur Seine pe malul Senei, unde exista cea mai mare tabara de impresionism pe plan mondial. In calitate de primar cu ajutorul Ligii Studentilor Romani din Strainatate, cu ajutorul celor din Viseu de Sus, am avut si noi sase participanti la acea tabara. S-au decernat cinci premii, dintre care trei le-au luat romanii. Acum, am organizat Tabara de Impresionism, la Viseu de Sus, pe Valea Vaserului. La ei am mers cu vaporul, aici am urcat cu Mocanita. Le-am placut mult, e o zona mirifica, este o zona frumoasa, o zona curata. E un inceput. Vrem ca aceasta tabara de impresionism sa fie o traditie, iar anul viitor sa fie cea mai mare tabara de impresionism pe plan international. Tablourile care o sa se picteze pe Valea Vaserului o sa fie duse in Franta, exact in acel castel din Croissy sur Seine, iar banii adunati sa fie investiti in Maramures, pe Valea Vaserului” a declarat Vasile Coman, primarul orasului Viseu de Sus.
Sambata seara un super concert de coarde a avut loc in Statia Paltin de pe Valea Vaserului, langa Mocanita aburind,a la lumina focului de tabara. Participantii dar si turistii nu s-au putut abtine si au inceput sa danseze. „Aici poti sa dansezi oricum si in adidasi” a povestit un turist. „A fost exatraordinar tango-ul. Ne-am amintit de nunta noastra. E extraordinar aici in mijlocul naturii. Am mai fost in Viseu dar nu am ajuns niciodata aici pe Vaser” a povestit o turista.
La final participantii la tabara au fost premiati.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.