IARNĂ GREA PENTRU ROMÂNI – De la 1 octombrie, gazele naturale și energia electrică se scumpesc cu 6, respectiv 5%

0
275

IARNĂ GREA PENTRU ROMÂNI  Prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici se majorează, în medie, cu 6%, iar factura energiei electrice crește cu aproximativ 5%.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, prezent la Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, precizat că va recunoaşte doar cel mai bun cost de pe bursă pentru furnizori.

În acest moment, Comitetul de reglementare de la care am plecat pentru a fi aici ia în calcul elementele apărute în piaţa de gaze naturale şi impactul pe care costurile cu care operatorii de distribuţie şi furnizare au venit către noi. Au fost tranzacţii şi la 68 de lei, şi la 69 de lei, iar, prin absurd, dacă nu ar fi existat Ordonanţa 64 (privind liberalizarea preţului de producţie al gazelor — n.r.), ar fi trebuit să respectăm calendarul unde preţul reglementat pentru producătorii de gaze din România era la 78 de lei, preţ care se duce mult peste ofertele de gaz proaspăt din import”, a explicat oficialul ANRE, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, propunerile discutate arată că, pentru trimestrul IV, pentru consumatorii din categoria B1, cei casnici, creşterea medie va fi în jur de 6%.

Odată cu creşterea tarifelor la gazele naturale şi preţul energiei electrice se majorează. Surse domeniul energiei ne-au declarat că preţul energiei electrice va creşte cu circa 5%.

 

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.