HOȚI INCONȘTIENȚI – Doi bărbați din Arad au furat substanțe radioactive dintr-un depozit

0
148

HOȚI INCONȘTIENȚI  Doi bărbaţi au fost reţinuţi, după ce au furat dintr-un depozit al unei societăţi comerciale din judeţul Arad trei recipiente care conţineau o substanţă ce avea în compoziţie uraniu slab radioactiv. Cei doi au declarat anchetatorilor că nu ştiau ce se află în recipientele respective, făcute din metal, şi că voiau să le ducă la un centru de fier vechi pentru a le vinde.

HOȚI INCONȘTIENȚI  Sâmbătă a fost sesizată dispariţia, dintr-un depozit al unei societăţi comerciale din localitatea Vladimirescu, a trei recipiente ce conţineau o substanţă ce avea în compoziţie uraniu sărăcit (slab-radioactiv) şi a şase colimatorii conţinând tot uraniu sărăcit.

O echipă de primă evaluare chimică-bacteorologică-radiologică-nucleară de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a mers la faţa locului, unde a făcut măsurători, fără însă să se constate depăşiri ale valorilor radiaţiei naturale.

În acest caz au fost sesizaţi şi poliţiştii, care, în urma verificărilor făcute, au identificat doi bărbaţi de 45 şi 56 de ani, bănuiţi de sustragerea recipientelor. Recipientele au fost confiscate de autorităţi şi duse într-un alt depozit. Poliţiştii continuă cercetările pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.