HCM ȘI MINAUR NU VOR MAI JUCA ÎN LIGA CAMPIONILOR! – În lipsa unui cadru legal, Primăria va renunța la finanțarea sportului (VIDEO)

1
3938

Procurorii DNA au descins joi la Primăria Baia Mare şi la HCM, finanţat de municipalitate. Anchetatorii ridică documente contabile legate de finanţarea echipei. Primarul Cătălin Cherecheş afirmă că renunţă la finanţarea echipei şi dă vina pe Guvern pentru lipsa unui cadru legal pentru finanţarea sportului.

”Am făcut mereu acte de susținere a sportului, am considerat că în România e nevoie să avem și sport, cultură sănătate. Întotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțarea acestor entități sportive, toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de handbal, băieți și fete”, a declarat Cherecheş.

Potrivit edilului, totul a s-a făcut legal în relaţia dintre primărie şi club. „Am toată încrederea că lucrurile se vor lămuri şi cei de la club au făcut totul legal”, a mai afirmat primar. Conform acestuia, procurorii au cerut toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la primărie.

Ulterior, primarul Cherecheş s-a lansat în critici dure la adresa Guvernului. ”Ajungem într-o situaţie critică. Pe politicile guvernamentale se ajunge să fim un popor de oameni bolnavi şi proşti. Se doreşte să se facă doar oină. Sportul, cultura ne reprezintă. Dacă vrem să demolăm poporul ăsta, o să-l demolăm”, a declarat primarul. Întrebat de ce nu a luat poziţie faţă de această situaţie, având în vedere că este vicepreşedinte al unui partid de guvernământ, Cherecheş a mai afirmat: „De fiecare dată mi se spune că azi nu se poate. Vreau şi eu să ştiu cui trebuie Parlamentul României să ceară aprobarea ca să facă o modificare legislativă. De fiecare dată mi se spune Domnule, nu ne lasă. Suntem români şi trebuie să ne susţinem valorile naţionale.”

”Nu mă tem de nimic, numai de Dumnezeu şi de mama”, a concluzionat primarul, care a anunţat că echipa de handbal nu va evolua în partida de Liga Campionilor programată în weekend.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Ce ciudat… Cu de nu zice Kake ca renunță la finanțarea bisericilor? Sau pentru asta nu te leagă?! Sau la renunțarea la sifonarile de bani intre el, Vital și IMI? Fain triunghi amoros…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.