HANDBAL MASCULIN – Victorie pentru cei de la CS Minaur Baia Mare în fața celor de la AHC Dunărea Călărași, în Liga Zimbrilor

0
267

HANDBAL MASCULIN  Meci important pentru CS Minaur Baia Mare, joi seara în Liga Zimbrilor, în înfruntarea cu AHC Dunărea Călărași, una din principalele contracandidate pentru un loc în play-off la finele sezonului regulat. Raul Fotonea nu a beneficiat din start de serviciile lui Tudor Marta, care a suferit o ușoară accidentare la unul din antrenamentele premergătoare partidei, și nici de experiența lui Bogdan Mihai, care a primit o suspendare de trei etape, dictată de Comisia de disciplină a FRH, după analiza video a uneia din fazele la care a fost eliminat la jocul cu Steaua de pe teren propriu.

Loading...

Un moment inedit înainte de meci, la alinierea echipelor, a fost cel al prezentării lui Viorel Fotache, fostul jucător al Minaurului, care a fost aplaudat intens de cei aproximativ 1400 de suporteri băimăreni prezenți la meci.

Primul sfert de oră s-a mers cap la cap pe tabela (4-4, min. 15), nici una din echipe nereușind un avans mai mare de un gol. Se și ratează destul de mult, greșim în atac. Marcăm cele 4 goluri de pe toate pozițiile, semn că în ciuda greșelilor, facem un joc colectiv bun. În următoarele 5 minute suntem mult mai eficienți și marcăm 5 goluri prin Lazic de două ori, Căbuț și Haiduc, dar și prin Robert Nagy, în una din puținele acțiuni de atac de care are parte tânărul nostru apărător (9-5, min 20). La faza următoare tot Nagy face o depășire de manual, dar ratează singur pe 6 metri. Ragot, Lazic și Haiduc înscriu rând pe rând și păstrăm diferența de 4 goluri până la finalul reprizei (13-9), final în care ambele echipe rămân în 4 oameni după greșeli stupide (manifestări nervoase, picior intenționat…).

Începem excelent repriza a doua și Halcă ne duce la 5 goluri diferență. Urmează însă o perioadă bună a oaspeților, care se apropie periculos la 15-14 (min. 36). Haiduc, apoi Ragot și Căbuț ne desprind din nou la o diferență aparent confortabilă (18-15, min. 41). Intră în poartă și Răzvan Pop în locul lui Bucătaru, care până atunci a avut o evoluție decentă. La nici un minut Pop încearcă să intercepteze o minge lansată pe contraatac de portarul oaspeților, dar faultează și primește direct roșu.

În inferioritate numerică avem o cădere, ratăm, nimerim și bara și dunărenii vin tare din urmă, egalează, apoi trec peste cu două goluri (18-20, min. 46). Ratăm din nou din situații clare. Călărașul în schimb primește un 7 metri. Avem însă noroc. Peric ratează și ne ridică moralul, ajutat și de sala care simte momentul propice pentru a reveni în joc. Lazic egalează (20-20, min. 51). Oaspeții mai conduc o dată. Urmează câteva faze confuze, ambele echipe greșesc, ratează, după care Căbuț marchează și provoacă declicul final. „Plecăm” decisiv profitând de o ratare și de o forțare în atac, marcând de 4 ori consecutiv (24-21, min. 58). Ultimele două goluri nu mai schimbă soarta meciului. 25-22, rezultat final, care prin jocul rezultatelor ne duce înapoi pe locul 4, cu 15 puncte.

CS Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași 25-22 (13-9)

Arbitri: Doru Manea și Radu Iliescu (București).

Observator: Ion Aldica (Bistrița Năsăud)

Aruncări de la 7 metri: 2-6 (transformate 0-4)

Minute eliminare: 6-10

CS Minaur: Portari – Bucătaru (10 intervenții; 1 de 7m), Răzvan Pop (cartonaș roșu); Jucători – Lazic 5 (5 goluri), Ragot (4), Căbuț (4), Haiduc (4), Halcă (3), Câmpan (1), Cristescu (2), Nagy (1), Mureșan (1),  Bușecan, Popescu, Sabou, Yuryi Pop, Botea. Antrenori: Raul Fotonea și Răzvan Pop.

Sursă info: www.minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.