Handbal feminin. Trei băimărence au rămas în lotul de 18 jucătoare convocat de Tadici!

0
115

Antrenorul echipei de handbal feminin a României Gheorghe Tadici a convocat un lot de 18 jucătoare pentru jocurile de verificare cu Germania, din 24 şi 25 noiembrie, care s-a reunit marţi la Băile Felix pentru un cantonament de 4 zile. Din lotul convocat fac parte trei jucătoare de la HCM Baia Mare, ocupanta locului doi în Liga Națională: Mihaela Smedescu, Melinda Geiger și Eliza Buceschi.

Tadici a declarat pentru agenţia Agerpres că a redus lotul la 18 jucătoare, pentru a forţa o omogenizare cât mai rapidă a echipei, iar după meciurile cu Germania va anunţa lotul de 16 jucătoare pentru CE 2012 din Serbia. ”Am stabilit un lot de 18 jucătoare pentru dubla cu Germania şi încercăm o omogenizare cât mai rapidă. Vom pleca vineri în Germania şi după cele 2 jocuri vom mai renunţa la 2 jucătoare. E normal ca acum echipa să sufere la capitalul omogenitate. Faţă de ciclul olimpic trecut, au apărut 9 jucătoare noi, iar faţă de Trofeul Carpaţi sunt încă 4 jucătoare noi. E dificil, alţii au deja 5-6 luni de pregătire, dar o să încercăm să ne adunăm cât mai repede. O reconstrucţie a echipei se face în 2 ani, nu peste noapte”.

Naţionala feminină de handbal s-a reunit de marţi într-un cantonament de 4 zile la Băile Felix, înainte de ultimele meciuri de verificare dinaintea CE 2012 din Serbia. România va susţine două jocuri în Germania, cu naţionala gazdă, pe 24 şi 25 noiembrie. Urmează un alt stagiu la Arad, între 26 şi 30 noiembrie şi un meci cu Serbia la Karlovac, ultima repetiţie cu public dinaintea turneului final din Serbia. Reamintim că România face parte din grupa D şi va juca în ordine cu Rusia (4 decembrie), Islanda (5 decembrie) şi Muntenegru (7 decembrie), la Vrsac.

Tadici vrea de la jucătoare o schimbare de mentalitate la echipa naţională şi o combativitate mai mare în joc. ”Mă interesează o schimbare de atitudine, jucătoarele să vină cu un mental sănătos, cu un psihic bun de concurs. Vreau o combativitate sporită faţă de perioada din urmă, din ultimele luni şi spirit de echipă. După cum se vede am încercat o serie de jucătoare cu experienţă, am adus jucătoare care pot să însemne ceva pentru noul ciclu olimpic, unele dintre ele care au prins şi ciclul olimpic trecut, ca Vădineanu, Geiger, Ţăcălie, Vizitiu, dar care din varii motive s-au pierdut, dar care au vârsta necesară să fie reactivate”.

Lotul României convocat pentru dubla cu Germania:
Portari: Talida Tolnai, Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu;
Extreme: Iulia Curea, Adriana Nechita, Camelia Hotea, Magdalena Paraschiv;
Pivoţi: Oana Manea, Ionela Stanca-Gâlcă, Crina Pintea;
Linia de 9 m: Cristina Neagu, Clara Vădineanu, Adina Meiroşu, Patricia Vizitiu, Aurelia Brădeanu, Melinda Geiger, Adriana Ţăcălie, Eliza Buceschi.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.