Handbal. Feminin. România încearcă să prindă ultimul tren spre JO de la Londra! Radu Voina prefațează turneul preolimpic.

0
104

Antrenorul nationalei de handbal feminin a Romaniei, Radu Voina, a prefatat turneul preolimpic de la Lyon, decisiv in lupta de calificare la Olimpiada de la Londra.

„Nu am avut timp de altceva decat antrenamente, odihna, masa si handbal. Am venit cu treaba aici si incet-incet intram in starea de concentrare necesara pentru cele trei meciuri atat de importante. Va fi un meci greu cu Franta, pentru ca inceputul e totdeauna cel mai greu, conteaza enorm cum intri in competitie, iar aceasta are doar trei meciuri, de data aceasta.

Tensiunea e mare pentru toata lumea, se joaca o calificare la Olimpiada. Poate e mai mare pentru Franta, joaca acasa, dar la acest nivel, nu prea mai conteaza asta. Sigur ca toata lumea da declaratii diplomate, dar un lucru e clar: toata lumea lupta pentru cele doua locuri calificante la Jocurile Olimpice.

Fetele intra treptat in starea de competitie, sunt aproape de linia de start si vom vedea cine trece mai bine aceasta linie, pentru ca asta e important: s-o trecem bine, nu s-o trecem oricum. Ar trebui sa aratam Frantei si ca infrangerea drastica de la Mondiale nu a reprezentat valoarea reala a echipei noastre, iar fetele stiu asta si isi doresc s-o arate”, a declarat Radu Voina, pentru Mediafax.

Romaniei va debuta vineri in turneul preolimpic de la Loyn cu vicecampioana mondiala Franta, de la ora 20:00. Sambata va intalni Muntenegru (15:45), iar duminica reprezentativa Japoniei (15:15).

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, „tricolorele” trebuie sa se claseze pe una din primele doua pozitii.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.