GRAV LA O ŞCOALĂ DIN BISTRIŢA-NĂSĂUD – O învăţătoare maltratează copiii şi îi ameninţă că îi lasă repetenţi

0
268

GRAV LA O ŞCOALĂ DIN BISTRIŢA-NĂSĂUD 16 copii care învață la o şcoală generală dinBistriţa-Năsăud susțin că sunt bătuți, jigniți și umiliți de învățătoarea lor. Unul dintre copii a ajuns la spital cu atac de panică, după ce parintii au chemat un echipaj medical…

Loading...

Învățătoarea Albina Pop, care predă la Școala Generală din Piatra Fântânele, este acuzată că îi maltratează pe copiii pe care ar trebui să îi învețe carte.

Totul ar fi început odată cu noul an școlar, când femeia a fost numită și coordonator al unității de învățământ, care se subordonează Școlii Generale din Tiha Bârgăului.

Aceasta predă la 4 clase simultane, având pe mână copii din întreg ciclul primar, din clasele I-IV.

Vizați de învățătoare ar fi 16 copii care sunt găzduiți de măicuțele de la Mănăstirea Piatra Fântânele, situată la doi pași de școală. Aceștia ar fi numiți zilnic măgari și sălbatici și amenințați cu repetența.

De asemenea, învățătoarea i-ar fi lovit pe copii după cap și i-ar fi apăsat cu pieptul de bancă.

„Joi l-o ținut pe băiat închis în clasă. I-o spus <Nu te mai trec clasa mă măgarule, mă boule>. I s-o făcut rău și doamna în loc să sune la 112 l-o dus la măicuțe (n.r. de la Mănăstirea Piatra Fântânele) și apoi l-am dus la spital.

Băiatu` îi stresat de nici nu vrea să mai vină la școală. L-am dus la psiholog și o zis că băiatu` o făcut atac de panică, cum s-o spăriet.

Îs mai mulți copii bătuți. Îi prinde de păr și îi bate”, a declarat Zaharie Costan, tatăl copilului care a ajuns la spital după un atac de panică.

Se pare că învățătoarea ar fi nemulțumită de faptul că cei mici sunt găzduiți de măicuțe, care nu doar îi ajută la teme, ci organizează chiar activități extrașcolare pentru copii.

După izbucnirea scandalului, măicuțele de la mănăstire au refuzat să mai cazeze copiii, crezând că cei mici nu vor mai fi bătuți.

Cei mici trebuie să străbată și 24 de kilometri dus-întors pe jos pentru a face naveta la școală.

De trei săptămâni, cei 16 copii refuză să mai meargă la școală. În data de 21 octombrie, un băiețel din clasa a II-a a ajuns la spital, după ce a făcut un atac de panică, amplificat de o pneumonie de care suferea copilul.

Totul după ce acesta ar fi fost abuzat de învățătoare și ținut cu orele în clasă. Când ar fi văzut că copilul nu poate să respire, învățătoarea l-ar fi dus pe cel mic la mănăstire și nu ar fi chemat o salvare, cum era normal.

Actele medicale primite la internare confirmă varianta copilului: „Afirmativ, în cursul săptămânii, copilul a prezentat o manifestare critică, constând în tulburări respiratorii (dispnee, ulterior respirații sacadate), cu cianozare, lipsa răspunsului la stimuli externi, în contextul emoțional (la școală), cu durată peste 30 de minute și o manifestare de mai mică amploare cu câteva zile anterior în condiții similare (agresiune verbală din partea învățătoarei)”, se arată în documentele de internare.

Medicii care au evaluat copilul au recomandat și consiliere psihologică.

Atât copilul care a ajuns la spital, cât și alți 15 colegi de-ai săi au fost evaluați de un psiholog, care confirmă că cei mici sunt stresați și abuzați. Părinții au făcut sesizare la Inspectoratul Școlar Județean, care promite o anchetă în acest caz.

Mai multe despre acest caz citiţi AICI

Foto şi video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.