GABRIEL ZETEA SUBLINIAZĂ – Există o presiune bugetară imensă la CJ privind asigurarea fluxului de numerar necesar lucrărilor la Sistemul Integrat de Gestiune de Deșeurilor

3
379

GABRIEL ZETEA SUBLINIAZĂ  Făcând referire la lucrările desfășurate la Aeroportul Internațional Baia Mare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că au fost aproape finalizate lucrările de reabilitare a pistei aeroportului și de prelungire a acesteia, în condiții excepționale.


”După cum am înțeles din partea instituțiilor din domeniul construcțiilor, lucrările acolo au fost de calitate, ceea ce este un lucru îmbucurător. Felicit atât conducerea Aeroportului, cât și pe cei care s-au ocupat de lucrări și pe toți cei care au fost implicați în acest proiect.

Fac însă precizarea că, pe lângă sumele necesare pentru a acoperi lucrările care s-au executat aici și care sunt destul de costisitoare, avem nevoie de cheltuieli complementare, conexe, în special pentru partea de securitate la aeroport.

Trebuie să conștientizăm faptul că, odată devenit un aeroport internațional în adevăratul sens al cuvântului, acesta va fi frontieră de stat. Pentru aceasta e nevoie de echipamente care să asigure întreg perimetrul”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Șeful administrației județene a subliniat faptul că există o presiune bugetară imensă în acest moment la Consiliul Județean în ceea ce privește asigurarea cash flow-ului necesar pentru lucrările care se desfășoară la Sistemul Integrat de Gestiune de Deșeurilor.

”Cred că înțelegem cu toții că prioritar pentru județul Maramureș, cel puțin în prima parte a anului 2017, este Sistemul Integrat de Gestiune de Deșeurilor.

În această perioadă ducem discuții cu cei de la POIM, cu cei de la Comisia de Autorizare a Creditelor Locale pentru a urgenta semnarea contractului privind fazarea Sistemului Integrat de Gestiune de Deșeurilor.

El este aprobat de către Comisia Europeană și de către Guvernul României, iar discuțiile între aparatul propriu al Consiliului Județean și cei de la POIM sunt în desfășurare continuă.

Sper că luna următoare vom avea semnat contractul și vom avea aprobat din partea Comisiei de Autorizare a Creditelor Locale utilizarea creditului pe care-l avem la CEC. Urmează apoi rambursarea de sume pentru plățile pe care le-am făcut din banii proprii ai Consiliului Județean.

În momentul în care vom avea aceste sume disponibile la nivelul CJ Maramureș, vom putea să discutăm și alte investiții pe care le avem în județ”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Cu astfel de proiecte judetul nu are sanse sa se dezvolte din punct de vedere economic.Aeroportul sunt convins ca nu va avea curse serioase iar povestea cu Cargo e doar un vis frumos.Deseurile sunt o problema dar noi prea ne-am bazat pe a îndeplini niste standarde si nu ne-a pasat ca muncitorimea nu are alternative,astfel incat lumea pleaca spre alte zari.Si o sa plece in continuare daca Consiliul Judetean nu va construi parcuri industriale,pacat însa ca va trebui sa asteptam urmatorul consiliu deoarece cu actualul nu avem nici o sansa.Oricum exista deja un curent in randul maselor, care nu-i mai cred pe politruci si isi pun sperante in regionalizare si in faptul ca cei de la Cluj ar fi in stare sa dezvolte acest judet,pe modelul Universitatii de Nord,unde managementul local nu a fost in stare de absolut nimic.

    • @-e adevarat ce spui.
      dupa modelul de abureala a votantilor lansat de plm – tunelul auto de sub Gutai, pod rutier de mare trafic peste Tisa – a venit randul lui Setea-merceologul, Danțuș-cablistul Romtelecomului si Moraru’ Ulmeniului sa conduca destinul judetului pe aceeasi traiectorie fara realizari,doar vorbe.realitatea este ca acestia isi iau doar salariul de bugetar si nu le pasa de norod,pt ca nimeni si nimic nu le cere bilantul nerealizarilor.votul populimii la un ciclu electoral este o mare pacaleala,ei doar se rotesc,chiar daca sunt la nivelul unei „plante” si doar respira aer-vezi exemplu elocvent pe fostul vicejudetean marinescu-minerul durdurelul.singura critica(si ea,minora,defapt) e atitudinea cetateanului caruia ii pasa;mai cred in unii ziaristi care sunt ancorati in realitate.in rest,doar mari proiecte si mari asteptari……..judetul se depopuleaza masiv, tineretul nu inghite galusca unor politruci.e o mare nesansa sa constati neputinta conducatorilor tai acceptandu-i!capitalismul local de restaurant e unul pierzator…

  2. Nu e nevoie sa asteptam viitoarele alegeri daca sunt incompetenti,e cazul sa le cerem sa-si dea demisia si sa plece,mai ales la CJ unde psd poate sa-i retraga sprijinul politic.Ne-a ajuns un Mircea si o clona,deja 2 e prea mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.