FRONTIERA DE NORD – Aproximativ 10.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră

0
108

FRONTIERA DE NORD Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat la frontiera verde și în PTF Siret, aproximativ 10.000 pachete țigări, în valoare de 74.700 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

FRONTIERA DE NORD  În dimineața zilei de 17 noiembrie, în PTF Siret, județul Suceava, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Dmytro K., în vârstă de 57 ani, conducând o autoutilitara marca Mercedes.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, între mai multe grilaje din tablă, aflate în interiorul masinii, cantitatea de 1.910 pachete de țigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

contrabanda-17-nov-3

Ţigările, în valoare de 2.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. De asemenea, autovehiculul marca Mercedes a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 17.11.2016.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit în apropierea frontierei de stat, 16 colete care conțineau 8.000 pachete cu țigări marca Marble, în valoare de 72.300 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.