FOCURI DE ARMĂ ŞI URMĂRIRE CA-N FILME – Peste 34.700 pachete cu țigări, confiscate la frontiera cu Ucraina

0
259

FOCURI DE ARMĂ ŞI URMĂRIRE CA-N FILME Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate la frontiera de nord, peste 34.700 pachete cu țigări.


În 21 noiembrie, în jurul orei 09.30, s-a prezentat în PTF Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, ucraineanul Vasyl M., în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism Kia, înmatriculat în Lituania.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

Au fost descoperite ascunse și nedeclarate, într-un compartiment confecționat artizanal prin modificarea rezervorului autoturismului, 407 pachete de țigări marca Kent, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.500 lei, au fost confiscate de autoritatea vamală. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 lei.

Autoturismul în cauză, în valoare de 11.550 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării. Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Ieri, 22 noiembrie, în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina – ITPF Sighetu Marmației au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce.

Deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor. Au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei.

Polițiștii de frontieră au descoperit abandonate 39 colete cu țigări.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.959 pachete de țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 268.620 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Tot în 22 noiembrie, în jurul orei 21.00, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Sharan, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, despre care aveau suspiciuni că ar fi fost folosit în contrabanda cu țigări.

Au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a maşinii, însă șoferul le-a ignorat continuându-și deplasarea.

Imediat s-a trecut la urmărirea autoturismului, iar după câteva sute de metri conducătorul auto a oprit, a abandonat maşina și a fugit.

În autoturism, polițiștii de frontieră au descoperit 13 colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.400 pachete țigări, în valoare de 134.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Informaţii furnizare de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.