FIRMĂ DE LEASING DIN BAIA MARE, ȚEPUITĂ DE UN BĂCĂUAN – Prejudiciu de peste 1.600.000 de lei

0
1583

FIRMĂ DE LEASING DIN BAIA MARE, ȚEPUITĂ DE UN BĂCĂUAN  Mai multe persoane s-au asociat, în perioada 2007-2008, cu scopul de a înşela o societate de leasing din Baia Mare. Printre acestea şi un oneştean care a indus în eroare firma în momentul încheierii şi executării unor contracte de vânzare – cumpărare şi a unor contracte de leasing financiar. 

Anul trecut, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus trimiterea în judecată a lui A.C.V., din Oneşti, şi a unei societăţi comerciale din Maramureş, pentru infracţiunea de înşelăciune. Pentru fapte similare, inculpatul are deja mai multe condamnări, fiind în prezent deţinut în Penitenciarul Rahova, relatează site-ul Deșteptarea.

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie 2007 – august 2008, bărbatul, împreună cu alţi complici trimişi în judecată anterior, a indus în eroare o firmă de leasing. În momentul încheierii şi executării unor contracte de vânzare – cumpărare şi a unor contracte de leasing financiar. Prejudiciul cauzat firmei de leasing ajunge la 1.680.971,29 lei. Inculpatul, spun procurorii, a devenit, în 2007, asociat unic şi administrator al unei societăţi din Baia Mare.

“Preluarea societăţii s-a realizat exclusiv pentru a comite fapte penale de înşelăciune în dauna societăţilor de leasing, întrucât, inculpatul, în înţelegere cu diferite persoane, trimise în judecată în trei dosare instrumentate de DNA, şi-a desfășurat activitatea în numele şi prin S.C. ___ semnând documente financiar – contabile, bancare dar şi contracte având reprezentarea certă a finalităţii/destinaţiei şi consecinţelor acestora”, arată anchetatorii.

Astfel, în luna noiembrie 2007, împreună cu un complice, A.C.V. a semnat contracte de vânzare – cumpărare şi de leasing financiar, asumându-şi în mod nereal nu doar existenţa a două utilaje, dar şi executarea completă a obligaţiilor contractuale, în scopul prejudicierii societăţii de leasing, ratele de leasing aferente contractelor fiind achitate până în luna august 2008.

Sursa info și continuarea, AICI: https://www.desteptarea.ro/un-bacauan-cauzat-unei-firme-de-leasing-un-prejudiciu-de-peste-1-600-000-lei/

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.