FILM – „6,9 pe scara Richter” – din 20 ianuarie în cinematografele românești

0
97

FILM Cel mai nou film de Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter”, va rula din 20 ianuarie în cinematografele românești, informează un comunicat al distribuitorilor, Voodoo Films.

FILM Nae Caranfil, regizorul filmelor „Filantropica”, „Restul e tăcere”, „Asfalt Tango”, revine pe marile ecrane cu „6,9 pe scara Richter”, o comedie cu accente de musical și prima peliculă la care cineastul semnează nu doar scenariul și regia, ci și muzica și versurile, precizează agerpres.ro.

Loading...

Lungmetrajul produs de Mobra Films îi are în rolurile principale pe Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban și Simona Arsu.

Personajul principal al filmului, interpretat de Laurențiu Bănescu, este un tânăr actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie (Maria Obretin) și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți așa-zișii experți.

Însă un adevărat cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului tată (Teodor Corban), după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența.

Filmul „6,9 pe scara Richter” a fost proiectat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), stabilind un nou record la deschiderea evenimentului: peste 3.000 de spectatori în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Filmul a avut o avanpremieră bucureșteană în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, proiecția fiind sold-out încă înainte de începerea festivalului.

Nae Caranfil a scris și regizat șase lungmetraje: „Closer to the Moon” (primul său film în limba engleză, cu Vera Farmiga și Mark Strong); „Restul e tăcere” (2007), în competiție la Festivalul de Film de la Locarno; „Filantropica” (2002), cu peste 100.000 de spectatori în România; „Asfalt Tango” (1996), cu Charlotte Rampling; „Dolce far niente” (1998) — în competiție la Festivalul de Film Karlovy Vary; „E pericoloso sporgersi”, care a avut premiera la Directors’ Fortnight la Cannes, 1993.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.