EXPLICAŢII – Vidul legislativ pune “beţe în roate” autorităţilor locale

1
972

O fotografie realizată pe una din străzile din Baia Mare a devenit virală în scurt timp şi circulă din dimineaţa zilei de miercuri, 20 aprilie, pe reţele de socializare.

Zeci de băimăreni şi-au dat cu părerea vizavi de felul în care a fost asfaltată Strada Macului, stradă pe care drumarii au turnat asfalt ocolind o maşină parcată lângă bordură.

Zeci de riverani s-au grăbit să “arunce cu piatra” în proprietar dar şi în autorităţi numai că nici unii şi nici alţii nu sunt de vină pentru situaţia creată.

„În acest moment există un vid legislativ şi noi nu putem să ridicăm maşinile de pe stradă pentru că putem fi daţi în judecată în orice moment de proprietari”, a declarat Vasile Barbul, director general, Direcţia generală dezvoltare publică a Primăriei Baia Mare.

În şedinţa din 25 mai 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii a decis, în urma unei sesizări de la Avocatul Poporului, că ridicarea maşinilor parcate neregulamentar nu poate fi reglementată de consiliile locale. Astfel, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, constatarea și aplicarea contravențiilor sunt lovite de nulitate, întrucât stabilesc și sancționează contravenții în domeniul circulației rutiere.

Cu toate acestea, reprezentanţii adminsitraţiei publice locale au găsit proprietarii autoturismului şi vor remedia neajunsul.

„Este vorba despre maşina unui domn care este plecat în Germania încă de dinainte să începem noi lucrările în zonă. Am dat cu greu de el şi ajunge sâmbătă în ţară, astfel că în aceeaşi zi vom continua lucrările în zonă şi vom remedia problema”, a spus Barbul.

Astfel de situaţii sunt sancţionate dur de băimăreni pe reţelele de socializare dar, în multe dintre cazuri aceştia sancţionează gratuit pentru că Administaţia Publică Locală trebuie să se asigure că respectă întotdeauna legea.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Prostu dracului. Bai prostache, daca ati dat de proprietar nu l-ati putut intreba daca are ceva impotriva daca ii mutati masina in parcare la Billa sau in parcarile de pe Pasunii.
    Prost te-o facut ma-ta, prost gramada!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.