EXCLUSIVITATE – Tatăl sportivului Iulian Arba și-a reamintit ultimele clipe din viață petrecute împreună (VIDEO)

0
4592

Durere mare în familia canotorului Iulian Arba. Dispariția fulgeratoare a singurului fiu i-a dărâmat pe Rodica și Gavrilă Arba. Totuși, sprijiniți de rude, de vecini și de întreaga comunitate, încearcă să îi organizeze o înmormântare așa cum se cuvine. Tatăl sportivului, Gavrilă Arba, a aceptat să stea de vorbă cu reporterii noștri și să își reamintească ultimele ore din viața singurului fiu.

Cu o voce tremurândă, tatăl sportivului a rememorat ultimele clipe pe care și le-a petrecut alături de fiul lui Iulian, la cabana pe care o au pe Valea Șugăului. „Sâmbătă după amiază a fost la mine și mi-a spus că vine acasă să spele mașina și după aceea are de mers la o nuntă cu prietena lui. Și a plecat de la mine de la cabana, a venit acasă. A fost pe la un prieten bun de-al lui să mănânce ceva și i-a spus că merge acasă, apoi merge puțin să se relaxeze, să prindă un pește, până pleacă la nuntă.

tatal sportivului

Și-a luat undița și a mers aici la pod în apropiere. Acolo nu știu cât a stat dar nu mult, că am mai vorbit cu cineva pe pod și băiatul a plecat cu băiatul unui preot. Ăla nu știu dacă a ajuns acasă. Între timp a venit o femeie care s-a apropiat de el, în timp ce pescuia. Și l-a văzut cum cade în genunchi și se prăvălește. Și l-a întrebat măi Iulian ce ai pățit? Te-ai lovit? Zice nu, m-am electrocutat. Și atâta a fost toată treaba. Atâta a putut să vorbească. Gata a fost.

Fratele meu a fost primul acolo că a văzut-o pe femeia aia că fuge la disperare și zice că s-a întâmplat ceva. Fugind spre pod a auzit-o pe femeie că strigă dați telefon de urgență la 112 că s-a electrocutat un băiat. Femeia îl cunoștea. A ajuns fratele meu la el, a încercat să îi ia pulsul, a încercat să îl resusciteze. A mai venit un băiat și după câteva minute a venit și Ambulanța. De aici la spital resuscitare și gata a fost” a spus tatăl sportivului.

Iulian Arba a făcut sport de performanță: canotaj. Șapte ani a evoluat pentru clubul Steaua București. Acum avea de gând să se însoare și să își întemeieze o familie.

„Avea gânduri mari pentru că discutau cam de cinci ani de zile și aveau gânduri să se căsătorească. A făcut canotaj la Steaua. A fost medaliat, a fost la campionate mondiale, la campionate europene. Nu a luat locul 1 și 2. Intra în finală tot timpul, locul 5, locul 6. Campion balcanic, campion național. A fost un băiat deosebit, muncitor. A muncit până în ultima zi. De la mine a plecat de acolo de la cabană și după ce a făcut curățenie, a făcut tot că trebuiau să vină niște turiști. Așa că asta a fost tot. Singurul nostru copil” a declarat Gavrilă Arba, tatăl canotorului.

acasa la sportivSlujba de înmormantare va avea loc joi la locuința sportivului. Cluburile Dinamo București și Steaua București au pus la dispoziția foștilor colegi două microbuze pentru ca aceștia să poată ajunge să își ia rămas bun de la Iulian Arba.

CITEȘTE AICI STIREA PUBLICATĂ LA SCURT TIMP DE LA PRODUCEREA TRAGEDIEI.

CITEȘTE AICI CE AU DECLARAT CEI CARE AU ÎNCERCAT SĂ ÎL SALVEZE PE SPORTIV.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.