EVENIMENT – Vernisajul expoziției documentare “135 de ani de relaţii diplomatice România – S.U.A.”

0
263

Cu ocazia celei de a 135-a aniversări a relațiilor diplomatice între România și S.U.A., Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada S.U.A. la București și Biblioteca Națională a României a organizat o expoziție documentară care ilustrează cele mai importante aspecte ale relațiilor bilaterale, de la începuturi până la stadiul actual de Parteneriat Strategic.

Loading...

Joi, 5 noiembrie 2015, de la ora 13, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare va avea loc, în prezența dl. Ronald E. Hawkins, Jr., consilier pentru presă și cultură al Ambasadei S.U.A., a reprezentatului Ministerului Afacerilor Externe, dna. Ioana Raiciu, a directorului Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, dl. prof. dr. Teodor Ardelean, și a altor oficialități ale județului, vernisajul expoziției documentare “135 de ani de relaţii diplomatice România – S.U.A.”.

 

Deschisă publicului în perioada 5–10 noiembrie, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, expoziția va ilustra câteva dintre cele mai importante aspecte ale relațiilor bilaterale, de la începuturi și până la Parteneriatul Strategic, prezentând documente diplomatice, fotografii, reproduceri din presa veche (Universul, Adevărul, Neamul românesc, Curentul), cărţi poştale, caricaturi, tratate bilaterale, din arhiva diplomatică a MAE şi din Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale. Din istoricul mai puţin cunoscut al relaţiilor bilaterale se desprind teme de interes, precum: vizita Reginei Maria în SUA (1926), vizita lui N. Iorga în SUA (1930), România la Expoziţia Internaţională de la New York (1939). De asemenea, vor fi ilustrate și schimburile educaţionale dintre România și SUA, prin intermediul Comisiei Fulbright.

 

Expoziția documentară “135 de ani de relaţii diplomatice România – SUA” a fost vernisată, prima dată, pe 29 iunie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.