EVENIMENT LA IPJ MARAMUREȘ – Generalul Viorica Marincaș a primit ordinul „Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul”

0
1141

EVENIMENT LA IPJ MARAMUREȘ  Vineri, 10 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11.00, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a participat, în sediul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Maramureş, la retragerea în rezervă a fostului comandant al instituţiei, Chestor de poliţie Viorica Marincaş, al cărei grad, odată cu ieşirea la pensie, se asimilează cu acela de general de brigadă cu o stea.

Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a conferit generalului în rezervă Viorica Marincaş una dintre cele mai prestigioase distincţii ale Episcopiei: „Ordinul Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureş”.

Doresc să acord această distincţie cu toată bucuria, cu toată preţuirea, pentru că alături de celelalte ranguri pe care le are doamna general, să stea şi Sfânta Cruce pentru că ştiu că a fost nu numai un comandant bun, ci este şi un creştin adevărat; domnia sa şi familia„.

Astăzi este o zi sfântă pentru instituţia Poliţie prin acest semn de recunoaştere profesională şi instituţională, acordat de Preasfinţia Sa Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a spus generalul de brigadă Viorica Marincaş. Acest semn de recunoaştere şi această Cruce aş vrea să o dedic fiecărui poliţist din instituţia Poliţie a judeţului Maramureş”.

Din partea prefectului judeţului Maramureş Vasile Moldovan, generalul de brigadă Viorica Marincaş a primit om plachetă. Comisarul şef de poliţie Ionel Todoran a dat citire Ordinului ministrului afacerilor interne şi i-a înmânat livretul militar, Diploma de onoare şi placheta ce se acordă la ieşirea la pensie.

Generalul (r) Viorica Marincaş a lucrat în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş timp de 30 de ani, din care ultimii 5 ani a fost conducătorul acestuia.

Andrei Fărcaş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.