EVENIMENT – Astăzi este marcată Ziua Mondială a Eficienței Energetice

0
584

Cu scopul de a sensibiliza importanța eficienței energetice în soluționarea problemelor legate de securitatea energetică și schimbările climatice pentru crearea unor societăți durabile, astăzi, 5 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Eficienței Energetice.

Agenția Internațională a Energiei (AIE) estimează că consumul mondial de energie va crește cu 40% în următoarele două decenii, ceea ce înseamnă că guvernele ar trebui să pună în aplicare măsuri speciale, cum ar fi utilizarea de energie din surse regenerabile, dar, mai presus de toate, să promoveze campanii de pentru o utilizare mai eficientă și de economisire a energiei.

Ziua Mondială a Eficienței Energetice este sărbătorită anume astăzi în onoarea primei reuniuni a experților din lume care a avut loc pe 5 martie în anul 1998 în Austria pentru a discuta despre criza energetică și soluțiile sale posibile.

Acum acesta oferă o oportunitate de a reflecta asupra practicilor care vizează o utilizare durabilă și rațională a energiei precum și angajamentul guvernelor, întreprinderilor și instituțiilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.