EVAZIUNE FISCALĂ – Doi oameni de afaceri sătmăreni, dați pe mâna justiției. Unul dintre ei are o firmă în Valea Chioarului

0
424

EVAZIUNE FISCALĂ Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a două persoane, Maria Stan și Martis Janos, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală respectiv complicitate la evaziune fiscală, conform Sătmăreanul.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că Maria Stan, administrator la S.C. Bau Machine Servicii SRL din Certeze, în perioada iulie 2011 – iulie 2012, a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unui număr de 20 de facturi fiscale provenind de la două societăţi comerciale de tip „fantomă”, în valoare totală de 3.139.858 de lei reprezentând contravaloarea unor prestări servicii fictive, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat cu suma de 669.419 de lei ( 607.715 lei – TVA şi 61.704 lei – impozit pe profit ).

De asemenea, Martis Janos, administrator la S.C. Diana & Cintya SRL Satu Mare şi S.C. Simsnord SRL Valea Chioarului, în perioada iulie 2011 – iulie 2012, cu ştiinţă a pus la dispoziţia Mariei Stan un număr de 20 de facturi fiscale în valoare totală de 3.139.858 de lei.

citeşte şi ACCIDENT GRAV LÂNGĂ SATU MARE – Mai multe victime după impactul frontal între două mașini (VIDEO)

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.