Evanghelia zilei: Pregătire pentru Împărăţia lui Dumnezeu

0
77

”Şi precum a fost în zilele lui Noe, tot aşa va fi şi în zilele Fiului Omului: Mâncau, beau, se însurau, se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie şi a venit potopul şi i-a nimicit pe toţi. Tot aşa precum a fost în zilele lui Lot: mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, şi zideau, Iar în ziua în care a ieşit Lot din Sodoma a plouat din cer foc şi pucioasă şi i-a nimicit pe toţi, La fel va fi în ziua în care se va arăta Fiul Omului. În ziua aceea, cel care va fi pe acoperişul casei, şi lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi. Aduceţi-vă aminte de femeia lui Lot. Cine va căuta să-şi scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi. Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat. Două vor măcina împreună; una va fi luată şi alta va fi lăsată. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa. Şi răspunzând, ucenicii I-au zis: Unde, Doamne? Iar El le-a zis: Unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.” (Luca 17, 26-37)

Domnul Iisus Hristos a vorbit despre timpul venirii Împărăţiei lui Dumnezeu. A lămurit pe cei din jurul Său că evenimentul amintit este unul duhovnicesc şi va fi însoţit de o anumită tensiune şi confuzie. Deoarece şi noi suntem interesaţi de acest subiect, să fim cu luare aminte la ceea ce ne spune Domnul Hristos. Când va veni Împărăţia lui Dumnezeu, doar El ştie, va fi în mod neaşteptat.

Mântuitorul vorbeşte despre Noe şi despre timpul în care el a trăit. Mulţi l-au luat în derâdere pe Noe, privind la corabia pe care acesta şi-o pregătea. Nu părea a fi o investiţie care să-i aducă un câştig imediat, era prea mare şi prea costisitoare, dar când a venit potopul, el a fost salvat.

Şi noi trebuie să ne pregătim pentru ca, atunci când Împărăţia lui Dumnezeu va veni, să ne numărăm printre cei mântuiţi. Acum nu mai trebuie să construim corăbii, ci este necesar să ne îngrijim de suflet. Postul, rugăciunea şi spovedania ne pregătesc pentru a deveni moştenitori ai Împărăţiei lui Dumnezeu. (Pr. D. Păduraru)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.