EVANGHELIA ZILEI – Ascultare în smerenie și osteneală în rugăciune

0
149

EVANGHELIA ZILEI Şi pe când mergeau ei, El a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. Iar Marta se silea cu multă slujire şi, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute. Şi, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti; Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună şi-a ales, care nu se va lua de la ea. Şi când zicea El acestea, o femeie din mulţime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat şi fericiţi sunt sânii pe care i-ai supt! Iar El a zis: Aşa este, dar fericiţi sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc. (Luca 10, 38-42; 11, 27-28)

EVANGHELIA ZILEI În ziua Naşterii Maicii Domnului, fiecare creştin poate înţelege care a fost şi care este rolul Fecioarei Maria în opera de mântuire a lumii.

Când vorbim de Marta şi Maria, surorile lui Lazăr din Betania, de fapt privim la felul cum a slujit Maica Domnului de-a lungul întregii vieţi. A împletit ascultarea cu smerenia şi ostenela cu rugăciunea.

Sfânta Fecioară Maria a fost vasul ales de Dumnezeu care a purtat în pântece pe Mântuitorul lumii. Ea a fost rodul rugăciunilor către Tatăl ceresc ale Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana.

Maica Domnului va fi cinstită de Dumnezeu Tatăl, de Domnul Hristos, de Sfinţii Apostoli şi de către întreaga creştinătate. Aşa să ne rugăm astăzi: Sfântă Fecioară Maria, roagă-te pentru sufletele noastre! (Pr. Dumitru Păduraru)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.