ESPERANDO – Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în 5 decembrie

0
217

ESPERANDO Asociația Esperando, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor marchează în data de 5 decembrie Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare, începând cu ora 11.00.

ESPERANDO Evenimentul aduce în fața comunității realizările tinerilor și adulților cu nevoi speciale din cadrul Asociației Esperando și Asociației Nevăzătorilor.

Activitatea are în vedere obiectivele pentru dezvoltare durabilă promovate de Organizația Națiunilor Unite, în mod deosebit reducerea inegalităților și educația de calitate.

Lucrările și activitățile prezentate vorbesc despre munca, pasiunile, visele autorilor – cu toții persoane cu dizabilități neuro-motorii și senzoriale, dar și despre înzestrările lor.

Proiectele vor fi expuse în holul Bibliotecii Județene (timp de trei zile) și susținute de persoanele cu nevoi speciale în sala de conferinţe a bibliotecii. Persoanele cu dizabilități le vor vorbi participanților despre egalitatea de șanse văzută prin prisma experienței personale.

Persoanele cu nevoi speciale din cadrul Asociatiei Esperando vor prezenta următoarele proiecte: expoziție de fotografii realizate la Muzeul Satului din Sighetu Marmației – Crăciun Vlad; “Câinele cel mai bun prieten al omului” – Bonte Daniela; “Nume celebre din sport” – Cânţa Călin; Desen grafic – Drozman Florin; Prezentare practică, masaj facial cosmetic – Boros Renata și Șerban Raluca; Interpretare muzicală instrumentală solo – Petrule Bogdan; Prezentarea cărții “Pagini de vacanță”, poezii pentru copii – Lucian Cristina; Autoarea a 6 cărți (publicate de Asociația Esperando), Mariana Omota, va prezenta impresii personale din tabăra de vară de la Mihăieni; Interpretare cântec religios – Hoza Livia; Prezentare arhivă foto cu evenimentele, spectacolele, concertele la care a participat ca percuţionist – Stenkzel Norbert; Prezentarea memoriilor prin intermediul cărora promovează înțelegerea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susținerea demnităţii şi drepturilor acestora – Judith Suman.
Membrii Asociației Nevăzătorilor din Baia Mare vor prezenta metode de lucru cu persoanele nevăzătoare. De asemenea, va avea loc o demonstraţie privind modul de utilizare a ustensilelor și mașinii de scris Braille şi a unei aplicaţii speciale pentru smartphone la nevăzători. O beneficiară a asociaţiei va recita câteva poezii personale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.