E- COLI – În Maramureș a fost descoperită din nou bacteria

0
754
foto: www.click.ro

E-COLI  Specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA)Maramureș au descoperit din nou E-Coli în unele dintre probele prelevate pentru analize pe parcursul lunii septembrie. Bacteria a fost identificată pe suprafața unei carcase de ovine, dar și într-o probă de carne tocată amestec (vită cu porc).

Oficialii instituției spun că au fost prelevate din unitățile de producție de pe raza județului Maramureș nu mai puțin de 10 probe care au fost analizate în direcția depistării E- Coli verotoxigene.

CU PROBLEME – Nu toți elevii din Maramureș au manuale din care să învețe

Specialiștii direcției au prelevat probe din lapte crud, produse lactate, carne tocată și preparată, precum și probe de sanitație de pe suprafața unei carcase de ovine, iar în urma analizării probelor recoltate a fost identificată prezența E coli în una dintre probele prelevate de pe suprafața carcasei de ovin, dar și într-o probă de carne tocată.

ACȚIUNE SUB ACOPERIRE – Inspectorii ANAF vor spiona restaurante, cluburi și magazine

Potrivit conducerii DSVSA în unitățile respective au fost dispuse măsuri suplimentare de igienă pe fluxul tehnologic, produsele nemaifiind identificate în stoc. În plus, după cum menționează oficialii instituției, respectarea măsurilor impuse, precum și eficiența acestora va fi îndeaproape supravegheată în perioada următoare .

C.A.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.