E BINE SĂ ȘTIȚI – Impozitele locale se vor plăti doar după ce se achită amenzile

0
565

Ordinea de stingere a obligaţiilor bugetare în anul 2016 a fost modificată în ceea ce priveşte taxele locale, acest lucru fiind reglementat de noul cod de procedură fiscală.În ordinea stingerii obligaţiilor fiscale la bugetul local se introduce o prioritate, astfel că impozitele datorate se pot achita doar după plata amenzilor neplătite, trimise spre valorificare către autoritatea publică locală.

În ceea ce priveşte impozitele datorate la bugetul de stat, se va păstra aceeaşi procedură ca şi în perioada anterioară. Stingerea obligaţiilor fiscale se va face în ordine, respectiv mai întâi stingerea obligaţiilor fiscale principale, în ordinea vechimii acestora, respectiv obligaţiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii acestora.

În cazul în care o sumă achitată de contribuabil nu acoperă toate obligaţiile bugetare, atunci aceasta se repartizează proporţional cu categoriile de impozite datorate, în cadrul fiecărei categorii de impozite.

De asemenea, organul fiscal va anunţa contribuabilul despre modul în care s-a efectuat stingerea obligaţiilor cu cel puţin 5 zile înainte de termenul de plată al următoarelor impozite. (Oana Nistor)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.