E bine de știut! Primarul Cherecheș atenționează candidați în legătură cu afișajul electoral. Amenda maximă este de 100.000 lei!

1
91

Cu toţii ne dorim ca Municipiul Baia Mare să fie un oraş curat şi frumos. Cu siguranţă această dorinţă este împărtăşită nu doar de către primar şi cetăţenii oraşului, dar şi de candidaţii la alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie 2012.
Pe această cale doresc să le atrag atenţia tuturor candidaţilor, aflaţi în plină campanie electorală, că nu voi tolera nici un derapaj de la regulile stabilite prin Dispoziţia nr. 2679/8.10.2012 referitor la locurile special amenajate pentru afişajul electoral, în municipiul Baia Mare, pentru acest scrutin. Lista cu locaţiile permise pentru afişajul electoral este disponibilă pe site-ul municipiului Baia Mare, www.baiamare.ro

Loading...

Rog candidaţii să respecte curăţenia şi estetica oraşului nostru, eforturile pe care administraţia publică locală le depune în acest sens şi subliniez că afişajul electoral pe stâlpi şi în staţiile de autobuz este strict interzis.
Candidaţii trebuie să respecte aceste prevederi, dacă nu din consideraţie pentru autoritatea locală, cum ar fi normal, atunci de dragul cetăţenilor acestui oraş. Le atrag atenţia celor care se gândesc să încalce aceste prevederi, indiferent de partidul politic din care fac parte, chiar dacă sunt independenţi, că nu voi ezita să îi amendez.

Au trecut câteva zile din această campanie electorală, iar cei care au încălcat prevederile legale privind afişajul electoral au la dispoziţie 24 de ore după publicarea acestui comunicat să procedeze la curăţarea locaţiilor. În caz contrar, voi trece la amendarea celor care nu ştiu să respecte legea şi regulile de civilizaţie, minimele reguli de bun simţ şi nu dau dovadă de respectul cuvenit faţă de cetăţenii acestui oraş.
Încălcarea dispoziţiilor privind afişajul electoral constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă persoanele identificate ca fiind beneficiarii afişajului, cu sume cuprinse între 250 şi 2.000 de lei pentru persoanele fizice, între 500 şi 2.500 de lei pentru persoanele juridice.
Mai mult, candidaţii care optează să îşi facă publicitate electorală pe clădiri, folosindu-se de panouri ilegale sau de mash-uri, şi pentru care nu au obţinut în prealabil autorizaţie de construire, cum prevede legislaţia ţării, riscă amenzi între 1.000 şi 100.000 de lei. Cei care încalcă această prevedere şi nu se vor conforma în 24 de ore somaţiilor pe care le primesc de la Poliţia Locală, vor fi amendaţi cu suma maximă permisă de lege, respectiv un miliard de lei vechi.

Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare

1 COMENTARIU

  1. s-a trezit si primarul lu’ peste prajit; uita ca in campania pentru locale de anul asta si-a trantit afise prin statii de autobuz (nu este vorba de cele din casetele luminoase ci despre cele care au fost lipite direct pe sticla) sau pe usile scarilor de bloc desi nu avea nici un drept; si daca tot se da cu caramizi in piept de ce nu-i ia la unspe’ pe tembelii care lipesc tot felul de afise pe casetele cu tablouri de comenzi din zonele rfn, aurora sau platoul bucuresti; de’, ce sa-i ceri unuia caruia nu i s-au uscat nici mucii de la nas :)))))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.