DUEL SPECTACULOS – Știința Explorări Baia Mare – Unirea Dej 3-2 (-19, 20, 21, -21, 9)

0
112

DUEL SPECTACULOS  Meciul disputat în cadrul etapei a 4-a a turneului pentru locurile 7-12 între Știința Explorări Baia Mare şi Unirea Dej a stat din nou sub semnul echilibrului și, lucru îmbucurător, a fost presărat cu multe faze de joc frumoase.

Oaspeții au început tare meciul și au câștigat fără probleme primul set cu 25-19. Încă din primele minute ale jocului, băimărenii l-au pierdut pe Csaba Nagy, care a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări la genunchi. În locul lui a intrat Robert Țuțea care avea să evolueze în continuare foarte bine.

Explorări și-a revenit în setul secund, echilibrând jocul. După ce tabela a arătat scorul de 21-19, băimărenii s-au impus cu 25-20, pe final de set fiind decisive blocaje reușite de Mocanu și Râpeanu în fața lui Răileanu și Suson.

Setul 3 a avut un început echilibrat, după care Explorări s-a desprins la 21-14. Oaspeții s-au apropiat amenințător, 21-18, dar Fedorenko a adus punctul care a oprit elanul dejenilor și gazdele s-au impus cu 25-21.

În acest set s-a derulat și faza meciului. Gazdele au reușit în extremis, aproape din capătul sălii, să trimită peste fileu o minge ce părea pierdută.

Ceea ce părea o formalitate pentru Igor Didorciuc s-a trensformat în punct pentru Explorări, Liviu Râpeanu reușind să-l blocheze pe jucătorul moldovean.

Setul 4 a revenit dejenilor cu 25-21 și a fost marcat de conflictul verbal dintre antrenorii principali ai celor două formații, la finalul căruia Marius Dascălu a fost sancționat cu cartonaș roșu, iar Marius Botea a văzut cartonașul galben.

Setul decisiv a fost la discreția băimărenilor, care încurajați de un public extrem de cald, s-au impus cu 15-9.

„A fost un meci greu, așa cum ne așteptam. Explorări este o echipă redutabilă pe teren propriu și drept dovadă a învins în acest sezon și echipe mai bune decât a noastră. Noi suntem mulțumiți cu acest punct”, a spus Dragoș Răileanu (Unirea Dej).

„Mă bucură această victorie, mai ales că am întâlnit o echipă mai valoroasă ca a noastră. Îi felicit pe jucători pentru dăruirea de care au dat dovadă și le mulțumesc spectatorilor pentru atmosfera foarte frumoasă care a fost în sală”, a declarat Marius Botea (antrenor principal Știința Explorări).

„A fost un joc echilibrat, conform tradiției. Probabil că am fi putut câștiga cu 3-1, dar în setul 4 am comis multe erori în apărare. Consider că am obținut o victorie meritată”, a precizat Robert Țuțea (Știința Explorări).

Explorări: Râpeanu 7p (2 blocaje), Negrean 11p, Fedorenko 7p (un blocaj), Nagy, Lupu 6p (un blocaj, un serviciu as), Mocanu 8p (3 blocaje, 2 servicii as), Popovici (libero). Au mai jucat: Țuțea 14p (un blocaj, un serviciu as), Socaciu 1p și Florea. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Unirea: Răileanu 4p (3 servicii as), Grigoraș 17p (2 blocaje), V. Talpă 7p (un serviciu as), Coasă 13p (5 blocaje, 2 servicii as), Didorciuc 9p (2 blocaje, un serviciu as), Suson 19p (3 blocaje), Kantor (libero). Au mai jucat: Săvan 2p (un blocaj), Mihălescu 1p (blocaj), Catrina și Chisleacov 8p. Antrenori: Marius Dascălu și Tiberiu Szilagy.

Au arbitrat: Valentin Beșoi (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Bârsan (Iași). Observator FRV: Mihai Ioanovici (Brașov).

 

Vineri, de la ora 15, Știința Explorări va întâlni în sala polivalentă CSȘ 2 CNE Baia Mare. Partida sa va juca în devans din prima etapă a returului. Ora de începere a meciului ar putea fi însă modificată în cursul zilei de azi.

Sursa info şi foto Ştiinţa Explorări

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.