DOLIU LA VADU IZEI – Sportivul Iulian Arba este plâns de întreaga comunitate (VIDEO)

0
3818

Tragedia petrecut în cursul zilei de ieri la Vadu Izei a îndoliat o întreagă comunitate. Rudele tânărului sportiv nu își pot explica nici acum cum s-a putut produce o asemenea nenorocire. Sportivul știa că în zona era foarte periculoasă. Iulian Arba, era canotor în echipa României și a participat la numeroase concursul europene și mondiale. Mama lui, Rodica Arba, a fost dublu medaliată cu aur la Olimpiadele de la Los Angeles și Seul.

Vasile Arba, unchiul de-al sportivului a explicat pentru ActualMM.ro cum s-a întâmplat tragedia.

vadu izei

„În jurul orei 17.30-18.00 m-am dus până acasă și am parcat mașina la poartă. Am văzut o doamnă că alerga și era agitată, stresată. Am parcat mașina și am venit să văd ce s-a întâmplat. În timpul acela, la prima casă o mers să dea telefon după salvare la 112. Eu când am auzit că strigă: vai l-a curentat pe Iulian. El fiind nepotul meu, mi-am dat seama că nu e altul Iulian. Am alergat repede la pod acolo. Mai întâi i-am căutat pulsul, mai avea ceva da foarte slab. Am mai sunat la 112. Am vrut să îl apăs pe piept. Am văzut că e albastru tot. Între timp o venit un băiat și îl apăsa pe piept, îl resucita. Și el a vomitat și a ieșit din colțul gurii sânge. Era singur la pescuit. Având bățul ăla telescopic de vreo șase metri. Îmi vine să plâng. Nu o ținut la familia lui cât a ținut la mine. Așa de bine mă înțelegeam cu el de parcă era copilul meu. Părinții lui l-au înțeles, dar parcă eu eram tatăl lui. Orice mă întreba, așa de mult ținea la mine. Am încercat de toate, dar șocul era foarte mare. Bățul fiind de vreo 6 metri, când o tras o fi uitat de firele de sus” a povestit Vasile Arba, unchiul sportivului.

Anul acesta avea de gând să se însoare. „Mi-a spus că avea de gând să se însoare, să fie la casa lui să își facă o familie. O fost un băiat minunat și muncitor” a continuat unchiul acestuia.

„O mai fost unul care s-a curentat aici anul trecut. Copilul ăla a scăpat că nu avea băț așa de performant. Și la acela i s-a agățat. El a fost salvat” a povestit o localnică.

„Îl știam foate bine. Un băiat de nota zece. Muncitor. Păcat de el” a povestit un alt localnic.

„Eu am ajuns primul aici. Era acolo jos. Nici nu vă pot povesti. Ambulanța a ajuns repede, în 8 minute. Nu era conștient când am ajuns. Avea puls foarte scăzut. L-am resuscitat, dar degeaba. S-a dus. Nu am mai avut ce face. Soția mea lucrează la Terapie Intensivă și amândoi nu am putut face nimic” a povestit un alt localnic.

CITEȘTE AICI ȘTIREA PUBLICATĂ IERI DE ACTUALMM.RO.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.