Doi baimareni trimisi in judecata pentru furt calificat, violare de domiciliu si operatiuni bancare frauduloase

0
147

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului DOBAI MIHAI ROBERT (în stare de arest preventiv), pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, furt calificat şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi a inculpatului HABINA CĂTĂLIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În data de 01 martie 2013, inculpaţii Dobai Mihai Robert şi Habina Cătălin, au pătruns în locuinţa părţii vătămate N.V., de unde au sustras bunuri, acte de identitate şi un card bancar, pe care primul l-a utilizat fără drept, retrăgând suma de 1.000 lei, cauzând un prejudiciu total de 6.500 lei.

În data de 03 martie 2013, inculpaţii au pătruns în locuinţele părţilor vătămate L.I. şi S.C., sustrăgând bunuri şi cauzându-le un prejudiciu stabilit la suma de 2.000 lei.

În noaptea de 06/07 martie 2013, inculpaţii au pătruns în locuinţa părţii vătămate M.C., sustrăgând bunuri şi cauzându-i un prejudiciu stabilit la suma de 2.400 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.