DIN CAUZA DOLARULUI – Benzina și motorina se vor scumpi și riscă să ajungă din nou la 6 lei pe litru

0
135

DIN CAUZA DOLARULUI Benzina și motorina se vor scumpi în următoarele 2-3 săptămâni cât s-au scumpit în ultimul an, adică cu un procent de peste 10%, astfel că benzina riscă să ajungă din nou la 6 lei pe litru.

DIN CAUZA DOLARULUI Dacă anul trecut, motorina costa între 4,6 și 4,7 lei pe litru, acum aceasta a ajuns la între 5,2 și 5,3 lei pe litru, în funcție de benzinarul pe care-l alegeți. Iar cu o creștere de 10 până la 15 procente, ar însemna că va depăși limita de 6 lei pe litru.

Aceeași poveste va fi și în cazul benzinei, care deși a avut o majorate de preț mai mică decât cea de la motorină, și ea riscă să depășească pragul de 6 lei pe litru până la 15 ianuarie. Asta în condițiile în care, anul trecut costa între 4,85 și 5 lei pe litru, iar acum a ajuns la 5,20-5,30 lei pe litru.

„În următoarele 2-3 săptămâni ar trebui să vedem o creștere de 9-10% la carburanți, și dacă tendințele actuale pe dolar și pe petrol continuă am mai putea vedea încă o majorare de 3-4 procente, după aceea. Deci cât a crescut în ultimul an va crește în următoarea perioadă de timp”, ne-a declarat economistul șef XTB, Claudiu Cazacu.

Un alt risc, este cu petrolul, dar nu pe termen lung, iar aici termen lung însemnând șase luni, un an, doi, ci pe termen scurt.

„De la 1 ianuarie Arabia Saudită a anunțat că va tăia producția cu mai mult decât preconizaseră anterior, iar asta înseamnă că ar putea ajunge barilul Brent la 60 de dolari”, a mai spus Claudiu Cazacu.

Potrivit lui asta împreună cu diferența pe care o va mai câștiga și dolarul se vor resimți destul de bine în prețul carburanților, dar acestea sunt doar ipoteze, unele care sunt realizabile.

Continuarea AICI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.