DIN 2018 – Sporuri consistente pentru bugetari. Unii dintre ei vor încasa suplimente de izolare de până la 20%

0
302

DIN 2018  Anul 2018 vine cu sporuri consistente pentru bugetarii din administraţie şi personalul contractual. Ministerul Dezvoltării a publicat proiect care stabilește ce fel de sporuri primesc angajaţii din administrația publică centrală şi unităţile teritoriale.

Loading...

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, sporurile se acordă dacă există factori nocivi şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului, intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi, “existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare; structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă”.

Angajaţii din adminstraţia publică şi personalul contractual vor beneficia de spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare – între 5% şi 15%. Conform notei de fundamentare, mărimea concretă a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, potrivit proiectului, este următoarea:

  1. Spor de până la 15% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 4 factori de risc din cei prevăzuţi mai sus;
  2. Spor de până la 10% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenta a 3 factori de risc din cei prevăzuţi mai sus;
  3. Spor de până la 5% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 2 factori de risc din cei prevăzuţi mai sus.

Citește continuarea articolului AICI.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.