DEPOZITE BANCARE – 138 de români au în bănci 10 milioane de lei fiecare

0
148

DEPOZITE BANCARE Aproape 11 milioane de români își țin economiile în bănci. Dintre aceștia, 138 au depozite bancare mai mari de 10 milioane de lei fiecare.

DEPOZITE BANCARE Mai mult, Cei care au peste 60 de ani au cea mai mare valoare medie a depozitelor – peste 19.000 de lei, pe când tinerii au, în medie, cele mai mici sume în conturile de economii.

Peste 137 de miliarde de lei au românii în depozite bancare, potrivit potrivit Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare. Poate părea o sumă foarte imensă, dar împărţită la cei 10.900.000 de deponenţi, reiese o valoare medie a depozitelor la nivel naţional de 13.500 de lei.

Bucureştenii stau cel mai bine. Aici, valoarea medie a unui depozit e peste 34.000 de lei, adică de două ori şi jumătate mai mult faţă de media naţională.

La polul opus este Giurgiu, unde depozitul mediu este de două ori mai mic decât media naţională.

citește și INAUGURARE DE REVELION – La Romanița Diamond și Gold are loc cea mai spectaculoasă petrecere în noaptea dintre ani (VIDEO)

Din cei aproape 11 milioane de deponenţi, patru milioane de deponenţi ţin în bănci sume foarte mici, de până la 100 de lei fiecare. Asta în vreme ce 138 de români au fiecare economisiţi peste 10 milioane de lei.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.