DELEGAȚIE UCRAINA. Seminar international privind tehnici de salvare in teren muntos și de căutare-salvare în mediu acvatic

0
139

În baza invitației primite din partea Departamentului pentru Situații de Urgență al Regiunii Ivano-Frankivsk, Ucraina, o delegație a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, formată din col. Eugen Nour, adjunct al inspectorului șef, plt.adj.șef Gabriel Costinar și plt.maj. Călin Bâtea, a participat la un seminar internațional privind tehnici de salvare în teren muntos și de căutare-salvare în mediu acvatic, care s-a desfășurat în perioada 24.04 – 26.04.2015,  în regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina. Exercițiul a fost organizat de către Departamentul pentru Situații de Urgență al regiunii.

Astfel, în data de 25.04.2015, membrii delegației I.S.U. Maramureș s-au deplasat pe râul Ceremuș, în apropierea localității Verkhovyna din raionul cu același nume al regiunii Ivano-Frankivsk unde au participat, în calitate de observatori, la un exercițiu de salvare din mediul acvatic, desfășurat pe cursul de apă mai sus amintit. Organizatorii activității au prezentat tehnicile specifice folosite de către personalul Departamentului pentru Situații de Urgență al regiunii.

În data de 26.04.2015, reprezentanții I.S.U. Maramureș s-au deplasat în stațiunea montană Bukovel, unde gazdele au prezentat organizarea sistemului și procedurile de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență în teren montan, printre care intervenția la incendii produse la unitățile de cazare și salvarea de la înălțime a persoanelor blocate în telescaun.

Principalele obiective ale participării la această activitate au fost observarea și asimilarea unor procedee noi de salvare în teren muntos și de căutare-salvare în mediu acvatic. La final, părțile și-au exprimat dorința de a continua schimbul de experiență în ce privește intervențiile în situații de urgență, în vederea îmbunătățirii cooperării transfrontaliere în acest domeniu.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.