DECLARAȚIA VICEPREMIERULUI UNGARIEI: „România este incapabilă să garanteze autonomia culturală a comunităţii ungare

0
174

DECLARAȚIA VICEPREMIERULUI UNGARIEI   Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat vineri, în cadrul Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că România este incapabilă să garanteze autonomia culturală a comunităţii ungare, în condiţiile în care Serbia a reuşit acest lucru, relatează agenţia MTI, scrie ZF.ro.

Loading...

Ungaria şi maghiarii au reuşit o reconciliere onestă cu Serbia … şi au obţinut încredere, prietenie şi o strânsă cooperare în privinţa afacerilor internaţionale. Dacă am reuşit acest lucru cu Serbia, atunci nu cred că este o problemă a Ungariei. Mai degrabă, românii sunt incapabili să garanteze autonomia culturală„, a spus Semjen.

Vicepremierul Ungariei a răspuns şi unei întrebări despre Tratatul de pace de la Trianon, din Primul Război Mondial, în baza căruia două treimi din teritoriul Ungariei a fost cedat ţărilor vecine.

Unirea ţării prin acordarea cetăţeniei ungare pentru etnicii maghiari a fost un răspuns adecvat. Este normal că poporul ungar a deplâns ruinarea a milioane de vieţi, dar trebuie să fie mândru de faptul că Ungaria a supravieţuit acestei mutilări brutale. Tratatul a fost o consecinţa a războiului, în care Ungaria s-a aflat de partea învinşilor. La fel de important a fost că o bandă antipatriotică de trădători din Budapesta a ruinat statalitatea Ungariei, capacităţile sale de apărare şi a dezarmat în mod deliberat armata ungară„, a spus Semjen.

Pe de altă parte, vicepremierul Ungariei a avertizat că „ori de câte ori conducătorii Ungariei sunt antipatriotici, cauza comunităţii maghiare din întreaga lume nu va fi niciodată promovată„.

 

Sursă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.