DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ – Elevii merg la şcoală pe 5 octombrie, de Ziua Educaţiei! Excepţie fac cei din Bucureşti şi alte două judeţe

0
490
foto http://www.argument-cs.ro

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ  Ministerul Educaţiei revine cu o nouă decizie legată de ziua de joi, 5 octombrie, desemnată Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului.

Potrivit unui comunicat, elevii şi preşcolarii din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu şi Brăila nu vor face cursuri mâine, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, declarată nelucrătoare, în timp ce în instituţiile şcolare din celelalte judeţe vor fi organizate activităţi extraşcolare, scrie Observator.

De asemenea, potrivit anunţului, toate unităţile de învăţământ din țară vor sărbători ziua de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei, prin desfăşurarea unor activităţi extraşcolare.

În Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Brăila, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare, astfel că nu se vor ţine cursuri.

Data de 5 octombrie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului, urmând ca unităţile de învăţământ să stabilească felul în care va fi marcată această sărbătoare.

Anul trecut, în 2016, o parte din şcoli şi-au anunţat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte şcoli i-au chemat pentru a sărbători împreună.

Aproape toate şcolile din Bucureşti au fost închise, în schimb elevii au mers la şcoală în Bistriţa, Baia Mare, Cluj, Braşov.

Info

Foto

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.