DE LA CITITORI – Porcii mistreți fac ravagii pe terenurile agricole din Preluca Nouă

2
848

DE LA CITITORI  Locuitorii din localitatea maramureșeană Preluca Nouă sunt revoltați de faptul că, din nou, porcii mistreți le distrug terenurile agricole. Nu este prima dată când animalele le dau de furcă agricultorilor. Aproape în fiecare an, mistreții fac ravagii pe terenurile agricole și de multe ori chiar distrug recoltele oamenilor.

Deși de-a lungul anilor s-au făcut zeci de sesizări și plângeri, autoritățile spun că, datorită legislației actuale, nu pot decât să conlucreze cu cetățenii și gestionarii fondurilor de vânătoare și să mai reducă numărul animalelor sălbatice în sezonul de vânătoare.

Un cititor al site-ului actualmm.ro ne-a trimis mai multe fotografii în care se poate observa starea dezastruoasă în care se află terenurile agricole din Preluca Nouă, după „atacul” porcilor mistreți.

„Așa sunt pregătite terenurile agricole de către mistreți în Preluca nouă. Oare de ce nu se poate face nimic în privința aceasta? Nu mai știm unde trebuie să facem sesizări”, a fost mesajul cititorului.

Chiar dacă an de an au loc aceste distrugeri, nu s-a găsit încă o soluției pentru prevenirea unor astfel de situații. Între timp, agricultorilor din zonă nu le rămâne decât să se uite neputincioși cum le este distrusă munca.

DE LA CITITORI 2

Adrian Barbur

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Presupun ca niciunul dintre cititorii revoltati nu s-au gandit pentru o clipa sa-si imprejmuiasca proprietatea cu un gard electric.

  2. Gard electric? Păi când ai de imprejmuit câteva hectare te întrebi cât costă? Pentru cultura ta generală prăpădul făcut de mistreți în ultimii 2 ani este cu mult mai mare decât cel făcut de la război până în 90. Că s-au înmulțit mistreții e cert dar din afacerea asta câțiva scot bani buni. Cine sunt cei care vin la vânătoare pe zonă? milițieni, securiști, judecători, avocați, doctori, politruci, îmbogățiți peste noapte, ștabi romsilva, pădurari etc. Ăștia îi protejează pe stăpânii domeniilor de vânătoare din zonă. Se pot plânge oamenii la cine vor doar mafia din domeniu încă se protejează foarte bine. Te miri că în mai multe sate din zonă oamenii nu mai cultivă pământurile? Pentru ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.