ACTUALIZARE 2/DE LA BAL, LA SPITAL – Liceeni de la două colegii din Baia Mare au ajuns al spital după două banchete organizate la Carpați. Ce spune directorul DSP Maramureș

5
9330
Foto: www.turismland.ro

DE LA BAL, LA SPITAL  Situație revoltătoare în urma unor banchete organizate de liceenii de la două colegii din Baia Mare, la restaurantul Carpați. Potrivit primelor informații, se pare că mai mulți elevi au ajuns la spital după ce au făcut toxiinfecție alimentară în urma unor petreceri organizate în acest weekend.

Potrivit unuia dintre părinți, mai mulți liceeni de la două colegii din Baia Mare, respectiv Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Aceștia au fost tratați sub atenta supraveghere a medicilor și au avut nevoie de perfuzii.

Părinții copiilor sunt revoltați de această situație:

Nu se poate așa ceva. Vineri a fost la Șincai și sâmbătă la Lucaciu. (n.r  petrecerile). Copiii au ajuns la spital și au stat pe perfuzii. M-am uitat prin presă și nimeni nimic. Tăcere! Nu e normal. Mai sunt și alte licee care fac acolo. Mi-au confirmat de la DSP că e toxiinfecție alimentară. S-a plătit o groază de bani iar copiii au stat prin spitale”, a declarat unul dintre părinții copiilor pentru Vasile Dale.

 

Actualizare:

Vasile Pop, directorul executiv adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, a recunoscut că au fost prelevate mai multe probe de către inspectorii sanitar-veterinari, fiind vorba despre o suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

Directorul de la CN Vasile Lucaciu a declarat pentru colegii de la TL Plus ca li s-a facut rau catorva copii si ca niciunul nu a ramas internat.

De cealalta parte, directorul de la CN Gheorghe Sincai a spus ca el nu stie prea multe pentru ca nu s-a ocupat de organizare, dar recunoaste ca a auzit discutandu-se prin unitatea de invatamant.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Sorina Bârle, a confirmat pentru AxaNews.ro ca aceste probleme de sănătate care au apărut în weekendul trecut. La Unitatea de Primiri Urgenţe a acestui spital s-au prezentat, începând cu dimineaţa zilei de 27 mai, 20 de tineri.

Managerul spitalului a arătat că niciunul dintre tinerii care s-au prezentat la spital nu a necesitat internarea. Sorina Bârle a mai precizat că este primul caz de o asemenea amploare ânregistrat în acest an în judeţ. Acum rămâne ca Direcţia de Sănătate Publică să confirme sau să infirme dacă vorbim de toxiinfecţie alimentară sau nu.

DSP Maramures nu raspunde la telefon pentru a afla un punct de vedere.

 

Actualizare 2:

Elevii ajunși la spital după banchetul organizat la un restaurant din oraș au ajuns la concluzia că s-au îmbolnăvit din cauza unor brânzeturi. În același timp, directorul DSP Maramureș a declarat că unitatea în care a avut loc banchetul a fost amendată de către inspectorii sanitari, urmând ca în cel mai scurt timp să se descopere bacteria care i-a îmbolnăvit pe absolvenți.

Acolo au fost destul de multe brânzeturi şi prin eliminare, vorbind şi cu alţi colegi, am ajuns la concluzia că brânzeturile ne-au provocat asta, pentru că mulţi colegi sunt vegeterieni şi n-au mâncat carne”, spune o absolventă care a participat la unul dintre banchete.

Inspectorii sanitari au amendat unitatea respectivă, urmând să determinăm din examenele de laborator care a fost componenta bacteriei care a determinat această problemă”, a declarat Rareş Pop, director DSP Maramureş, pentru Observator.

Știre în curs de actualizare.

 

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

  1. Doar figurile si preturile mari au mai ramas si de HR Carpati.Si unii inca mai vor turism de calitate cand la noi si cele 4 stele sunt de cacao.Ce mizerii sunt atunci la altii,daca astia au ajuns sa-si bata joc de clienti?

  2. O fi acesta Hotel Carpati .. unde cei responsabili din locatie trebuie sa raspunda in fata legii pentru aceste intoxicatii,, ce ziceti d-le Hulbar!!!!!!!!!!! sa ne imaginam ca inaintea Balaureatului copii nostrii erau internati in spitale , urmarea de neimaginat.,, sa fie anchetat personalul seful hotelului,, si chiar acuzati de inbolnaviri in masa ,, sa ne plateasca parintilor banii cheltuiti,, spitalizarea unde a fost cazul,, si mai ales DAUNE MORALE ale copiilor dupa aceasta tentativa de intoxicare a absolventilor,, se pare ca se incearca MUSAMALIZAREA cazului va asiguram ca noi parintii absolventilor,, vom uza de legislatie in cazul in de fata si vom cere pedepse si despagubiri!!!!!!!! noi parintii afectati !!!!!!!!!!!! domnilor cenzuristi dati drumul scriselor noastre tradatorilor !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.