De aia trebuie să umble polițiștii doar câte doi! Conducătorul unui motoscuter, amendat că nu purta centură!

0
101

Conducătorul unui motoscuter din localitatea Zătreni, judeţul Vâlcea, a fost sancţionat cu 70 de lei pentru că nu a purat centură de siguranţă în trafic.“Eu am crezut că mă opreşte pentru că nu aveam cască de protecţie, însă când am citit procesul verbal am rămas mut. Am crezut că poliţistul se ţine de glume. N-am zis nimic, am semant procesul verbal, am plătit şi amenda pentru că nu am chef să pierd timpul pe la judecătorie, a spus Dumitru Ciobanu, contraveninetul prins în trafic.

O astfel de sancţiune pentru conducători de moped nu este prevăzută în codul rutier, însă, preventv, Dumitru Ciobanu a promis că îi va ataşa motoscuterului o centură de siguranţă.

Potrivit conducerii Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, poliţistul a greşit la completare procesului verbal şi de aceea este cercetat disciplinat abia acum deşi procesul verbal a fost încheiat în luna aprilie.
“Fapta a fost corect încadrată juridic (art.36/ 2), conducătorul mopedului nu avea cască şi vestă reflectorizantă, însă la completarea procesului verbal agentul a scris prostii. Mopedul nu este prevăzut cu centură de siguranţă. În şedinţa operativă de mâine probabil că agentul va fi sancţionat cu averisment”, a declarat Marius Dascălul, adjunctul şefului IPJ Vâlcea.

Surse din poliţie susţin că nu-i prima gafă a unui agent de circulaţie care a completat greşit procesului verbal şi în mod frecvent se strecoară erori care duc la anularea sancţiunii dacă se ajunge în instanţă Fie trec greşit numărul drumului unde a fost oprit conducătorul, fie scriu centură în loc de cască. (sursa: evz.ro)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.