DĂ DOAMNE SĂ NU NINGĂ! – Baia Mare nu are încă operator pentru lucrările de deszăpezire

1
583

DĂ DOAMNE SĂ NU NINGĂ!  Licitația pentru deszăpezire, în aer. Chiar dacă sezonul rece se apropie cu pași repezi, Primăria Baia Mare nu are în momentul de față un operator care să se ocupe de lucrările de deszăpezire.

DĂ DOAMNE SĂ NU NINGĂ!  Asta deoarece la prima achiziție publică, demarată la data de 14 octombrie, nu s-a prezentat nicio societate.

Mai mult, noua scuză a conducerii interimare a Primăriei Baia Mare este mai nou blocarea sistemului electronic de licitație. Cert este că rămâne de văzut cum vor gestiona autoritățile locale prima ninsoare din această iarnă.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi, 24 noiembrie, primarul interimar Marinel Rob a arătat că pentru a face cumva față situației autoritatea a apelat deja la o propunere de criză, dar se pare că nici aceasta nu a fost încă soluționată.

„Primăria va iniția procedura de urgență pentru închiriere de prestări servicii de deszăpezire, aceste servicii fiind închiriate până la următoarea licitație, când sperăm că vom avea un câștigător. Ceea ce se întâmplă cu deszăpezirea este o realitate și se întâmplă și în alte orașe ale României. Nu de zăpadă ne este frică, ci de polei”, a spus Marinel Rob.

Mai mult, acesta a mai arătat că la sediul Serviciului Public Ambient Urban este pregătită baza de utilaje. Această bază înseamnă momentan însă doar două utilaje.

„SPAU va propune în lista de investiții pentru anul 2017 două utilaje de mare capacitate, dotate cu cele necesare pentru acțiunile de deszăpezire. Credem că împreună cu cele două mici pe care le avem putem face față poleiului”, a mai adăugat Marinel Rob.

Pentru noua licitație, caietul de sarcini va fi modificat din nou. Cel mai probabil din necesar va fi redus numărul de utilaje.

Aspectele care vor fi cuprinse în noul caiet de sarcini vor fi supuse atenției aleșilor locali în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local programată să aibă loc în data de 29 noiembrie.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. cei mai capabili au fost dati afara din primarie si au ajuns la judet. acolo fac treaba si nu au probleme. la ei nici zapada nu vine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.