CUM SE FURĂ GAZUL METAN – Un băimărean s-a ales cu dosar penal după ce şi-a modificat contorul de gaz pentru a plăti facturi mai mici la gaz

3
2689
foto https://resita.ro

CUM SE FURĂ GAZUL METAN Pentru a primi o factură mai mică la gaze, proprietarii unor imobile apelează la modificarea contoarelor.

Un astfel de caz a fost semnalat ieri poliţiştilor de investigaţii criminale din Baia Mare.

Potrivit Legii energiei electrice şi gazelor naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ieri după-amiază, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au fost sesizaţi că la un apartament de pe strada Grănicerilor din municipiu s-au găsit defecţiuni la contorul de gaz.

Un inginer al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate distribuirea integrată de gaze naturale şi electricitate a declarat că în timp ce înlocuia contorul de gaz a constatat că, în perioada 2011 şi 2018, s-au efectuat intervenţii neautorizate.

Modificările au avut scopul de a nu fi înregistrat în totalitate consumul de gaze naturale furnizate.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări privind încălcarea prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Surdsa info

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Saracii fura gaz! Mai, mai! Da…acu’ cativa ani cand politruci si „mari afaceristi” intepau contoarele de gaz si meritau puscarie, dar s-a musamalizat totul- cum devine treaba? ! Rusinos mai baieti, hai lasati articole d’astea!

  2. Cum a putut omul sa faca modificari la contor fara sa rupa sigiliul? Si daca a rupt sigiliul a avut nevoie Dorel de la Eon de 7 ani ca sa-si dea seama? O astfel de jonglerie cred ca nu se poate face decat cu concursul unor angajati din cadrul companiei de distributie.

  3. CITEAM ANII TRECUTI CA AU FURAT GAZ OAMENI DE AFACERI DIN BAIA MARE SI OAMENI CU FUNCTII MARI PALTITI BINE DE STAT.NU AM MAI AUZIT NIMICA DE ACESTE CAZURI ,AU FOST REZOLVATE,ALTI BOGATI AU FURAT ELECTRICITATE SI TOT ASA .ASTA-I ROMANIA ,HOTII AR TREBUI SA FIE TOTI CEI CARE FURA DAR DACA ESTI CINEVA POTI FURA CA SE IARTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.