CRĂCIUN ÎN MARAMUREŞ 2017 – 1.000 de colindători au vestit Nașterea Mântuitorului la Palatul Administrativ din Baia Mare

0
165

CRĂCIUN ÎN MARAMUREŞ 2017 Cea de-a IX-a ediție “Crăciun în Maramureș” a debutat luni, 18 decembrie, aceasta fiind și prima zi în care colindele au început să răsune în holul Palatului Administrativ.

Elevii Școlii Populare de Artă “Liviu Borlan” Baia Mare au susținut un veritabil concert de colinde sub egida “Haida ler și-a leru-i Doamne”, redând, astfel, atmosfera sacră din preajma sărbătorii Nașterii Domnului, care se regăsește în fiecare colț al Maramureșului.

Loading...

În următoarele trei zile, aproximativ 1.000 de maramureșeni, copilași, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice județene au venit la Palatul Administrativ pentru a colinda autoritățile județene.

Cetele de vestitori au sosit din întreg județul, îmbrăcați în cele mai frumoase straie populare.

Diversitatea culorilor costumelor și uniformele reprezentanților structurilor de apărare a țării au înfrumusețat atmosfera de sărbătoare instaurată în această perioadă, iar Moș Crăciun a răsplătit colindele celor mici.

Gazdele, încântate de prestația deosebită a colindătorilor, i-au invitat pe toți sâmbătă, 23 decembrie 2017, în Muzeul Satului din Baia Mare, unde va avea loc deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediții a “Crăciunului în Maramureș”.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat că întreaga săptămână a primit la Palatul Administrativ din Baia Mare grupuri de colindători veniți din toate zonele Maramureșului, iar prestația tuturor a fost una extraordinară.

”Mici sau mari, elevi sau preșcolari, grupuri artistice sau reprezentanți ai instituţiilor care colaborează pe întreg parcursul anului cu Consiliul Județean și Prefectura Maramureș au sosit să ne vestească Nașterea Mântuitorului.

Celor care au ales să ne colinde în aceste zile, dar și reprezentanților Inspectoratului de Poliție, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și ISU Maramureș le mulțumesc pentru tradiționala colindă atât de apreciată de către personalul Consiliului Județean Maramureş și a Prefecturii Maramureș”, a declarat Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.