CONTRABANDĂ – Ţigări în valoare de 47.500 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

0
435

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în ultimele 48 de ore, în P.T.F. Siret şi la frontiera verde, cantitatea de aproximativ 7.000 pachete ţigări, în valoare de 47.500 lei, bunuri ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În dimineaţa zilei de 16 decembrie, s-a prezentat în P.T.F. Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român V. Alexandru, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Bucureşti, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Cehia.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locuri special amenajate, în rezervorul şi barele de protecţie ale autoturismului, cantitatea de 2.440 pachete de ţigări, marca Marlboro, de provenienţă Republica Moldova.

Ţigările în valoare de peste 3.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Autoturismul marca Mercedes în valoare de 18.000 lei a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret, deoarece avea confecţionate locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au depistat abandonate, pe raza localităţii Straja, mai multe colete ce conţineau 4.450 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră români au anunţat şi autorităţile vecine despre caz, pentru cercetarea în comun a evenimentului.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 44.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.