CONTRABANDĂ ÎN MARAMUREŞ – Tânăr prins la Berbeşti cu 5.000 de pachete cu ţigări în BMW-ul pe care îl conducea (VIDEO)

0
288

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 11.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 137.400 lei.

Un cetățean român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar un autovehicul în valoare de peste 3.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

Ieri, 17 ianuarie, la nivelul Serviciului Teritorial al PF Maramureș – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 18.00, un echipaj al poliției de frontieră a identificat, pe DN 18, în Berbești, un autoturism marca BMW 530 D despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia în trafic. Însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare și a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au pornit la urmărirea mașinii, iar la scurt timp conducătorul autoturismului BMW a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe carosabil, lovind un parapet de pe marginea drumului.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Bogdan G., în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea lui.

În autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări de proveniență extra-comunitară. Bărbatul şi mașina au fost duşi la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor au rezultat 5.000 pachete cu țigări, mărcile Marble și Jing Ling, a căror valoare se ridică la suma de 58.900 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Autoturismul marca BMW, în valoare de 3.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Tot în 17 ianuarie, ora 19.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, aflat pe timpul executării unei misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, dinspre frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora, efectuând somațiile legale prin voce. Însă bărbații nu s-au oprit, au abandonat coletele şi s-au dispersat spre localitatea Ulma.

Polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În zonă, au fost descoperite cinci colete care conțineau țigări de contrabandă, de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii au rezultat 6.710 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 78.500 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.