COMUNITATE – Centrul Multifuncțional Tip Azil de Noapte din Baia Mare a găzduit din 2015 încoace 400 de persoane

0
226

COMUNITATE Situația dificilă a persoanelor fără adăpost este o problemă care afectează întreaga comunitate.

Municipiul Baia Mare vine în sprijinul acestor persoane prin serviciile Centrului Multifuncțional Tip Azil de Noapte, coordonat de către Public Asistență Socială (SPAS).

Loading...

Aici, oamenii care trăiesc pe străzi sunt găzduiți pe timp de noapte (iarna sunt găzduiți atât ziua cât și noaptea), primesc o masă caldă, sunt consiliați și sprijiniți de specialiștii instituției noastre, scopul final fiind reintegrarea socială.

Nu a fost deloc ușor, însă prin multă muncă și determinare asistenții sociali au reușit, în ultimii trei ani, să reintegreze social aproape 90 de persoane fără adăpost.

Așadar, din ianuarie 2015 și până în prezent, Adăpostul de Noapte a avut 400 de beneficiari, cazuri unice.

În acest moment, 88 dintre ei au fost reintegrați social.

Concret, 58 de persoane locuiesc în gazdă sau chirie și au reușit să își găsească un loc de muncă, 13 persoane au fost transferate la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie, opt persoane la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Târgu Lăpuș și încă nouă la Casa Dumbrava din județul Bihor.

Munca specialiștilor din cadrul Serviciului Public Asistență Socială nu se oprește aici, ci va continua cu răbdare, perseverență, dar mai ales cu responsabilitate față de întreaga comunitate.

Informații furnizate de Serviciul Public de Asistență Socială Baia Mare

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.