COMUNICAT – Ziua Naţională fără Tutun – 20 noiembrie 2015

0
384

In data de 20 noiembrie se celebreaza Ziua Naţională fără Tutun. Directia de Sanatate Publica organizează în perioada 15 noiembrie – 30 noiembrie 2015 Campania „Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”.
Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun.

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. Totodată studiile au arătat că 89%dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se numără:
crește speranța de viață
scade riscul producerii unui infarct miocardic
scade riscul formării unei tumori cancerigene
un mod de viață mult mai sănătos
mai mulți bani în buzunar

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură coordonarea la nivel national a acestei campanii.

Activităţi propuse: afişarea de postere, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive, întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

D.S.P. Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.