COMUNICAT – Preotul Andreica, sancționat de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

9
5460

Urmare scrisorii apărute în presă, sub titlul: ”BOR se comportă mai rău decât fostul PCR!”, alcătuită de preotul Andreica Gheorghe, fost protopop de Vișeu, vă comunicăm următoarele:
Astăzi 18 februarie 2016, Părintele Andreica Gheorghe a fost invitat la reședința eparhială din Baia Mare pentru a da explicații atât în fața Preasfințitului Iustin Sighteanul cât și în fața întregii Permanențe Eparhiale.

Prea Cucernicia Sa nu a negat faptul că el este autorul acestei scrisori, însă a mărturisit că era întocmită în vederea unor discuții în cadrul unei viitoare conferințe preoțești din Protopopiatul Ortodox Român Vișeu, fără a avea intenția ca ea să apară în presă, justificând apariția ei ca fiind acțiunea unei alte persoane care avea și ea această scrisoare. Pentru imaginea nefavorabilă adusă Bisericii, Pr. Andreica Gheorghe și-a recunoscut vina și și-a cerut iertare pentru greșeala făcută.

În consecință, s-a hotărât să-i fie dat un avertisment din partea conducerii Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, cu mențiunea că o eventuală recidivă va fi sancționată disciplinar potrivit Statutului de organizare al Bisericii Ortodoxe Române.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului

CITEȘTE AICI CE A SCRIS PĂRINTELE DIN VIȘEU.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

9 COMENTARII

 1. Justinian Chira e Arhiereul care se va mantui ,Iustin isi bate joc de preoti si rade de ei ! asta e diferenta intre ei doi.Ce masuri se iau cu Agaton Spagaton care a transformat manastirea Petrova in ferma episcopiei si a carui frate calugarul Ioasaf e insurat la Carei . Aghi a fost prins cu tigari in munti de catre politia de frontiera de patru ori la rand si nicio masura? Ce masuri ia episcopul cu preotii care citesc in carti,cu preotii vrajitori ? nici una ! Articolul lui Andreica nu poate fi sanctionat ,nu poate fi contrazis,e indubitabil de necontestat.Degeaba il sanctioneaza pe Andreica ca articolul e scris deja.De ce nu a fost sanctionat fostul staret de la Rohia ,Antonie Perta care a fost calugar si s-a insurat si e preot de mir. Stia multe si nu putea fi redus la tacere???

 2. Preotul Grigore Andreica este un filo catolic.Noi preotii de la Viseu care suntem mai vechi aici stim ca facea parte din grupul celor sapte filo catolici .In Rozavlea a stat o viata si nu a facut nimic ,a varuit casa parohiala si a fost ironic si mandru cu noi ceilalti. Codat il numeam „frizerul”,adica asta e vechea lui meserie! S-a plimbat in lumea larga dintr-o vacanta in alta si nu inteleg de ce nu il ataca si pe bunul sau prieten Gh Balan preotul consilier cu care ii facea vacantele.Nu e obiectiv „frizerul” ….Cat despre preotul Chira Mihai ,da, a gresit si a creat incidentul din birou.Chira seamana vant culege furtuna !!!!!! L-a umilit parintele Grigore de multe ori si pe PS Iustin Sigheteanul fiindca acesta e rozovlean si fratele Gerigore il stie de prunc…Si-a batut joc de el si cand episcopul a mers la Craiova la Seminar,asa se lauda Grigore .

 3. Sunt sotia unui preot si sunt atat de revoltata de ceea ce se intampla in breasla proteasca incat as fi dat orice numai sa nu traiesc aceste zile rusinoase . Ati deschis dragi „parinti ” o cutie a Pandorei pe care nu cred ca o puteti gestiona nici unul dintre voi . Sunteti atat de slabi si voi si cei care comenteaza incat va ascundeti dupa fustele unor sotii si le scoateti si de aceasta data in fata si le balacariti in mizeriile voastre . RUSINE sa va fie ! Zdruncinati si putina credinta ce a mai ramas in sufletele putinilor credinciosi ce calca bisericile noastre ! Unde va este barbatia de care sunteti atat de mandri si va bateti in piept ca o aveti ? Asa se indreapta lucrurile ? Iesind in presa si calcand pe cadrave doar pentru a nimici tot ce inseamna drept , bun si curat in ortodoxia noastra ??? De ce nu s-au discutat aceste lucruri in sedintele nenumarate pe care le aveti in interior ? ….pentru ca lipseste Curajul si Barbatia si nu va puteti privi in ochi atunci cand aduceti acuze si de o parte si de alta !!
  Sper doar ca cineva sa puna punct acestor oribilitati si indreptarea lucrurilor sa se faca URGENT !Nu ne fac cinste , nici voua dar nici noua privitorilor si cititorilor !

 4. De ce se vand parohiile ? Toata lumea stie ca in Maramures se vand parohiile .De ce nu se dau examenele in fata oamenilor in biserica? Crestinii sa decida.

 5. Cam asta e problema, sunt unii care au trecut prin şcoală ca şi „Vodă prin lobodă”, dar au pretenţii să ajungă în parohii, iar când văd că nu reuşesc şi merg alţii, care au fost mai silitori, devin frustraţi şi recurg la scuze şi acuze cum că celălalt ar fi dat nu ştiu cât!

 6. Sniper,depinde unde ne-am terminat scolile.Peste tot sunt univeristati in toate targurile!Eu am terminat in Iasi la Cuza o facultate tehnica ,nu dau daou cepe pe cei care termina prin Husi si Beclean.Nu poti lua un concurs doar pe ce ai acumulat in cateva zile !

 7. Dar cu iubirea, esenta invataturii lui HRISTOS cum stam ? Ne impungem unii pe altii, lasand mandria si ego-urile sa conduca…
  E trist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.