AcasăActualitateSocialCOMUNICAT DE PRESĂ - Școală profesională în sistem dual

COMUNICAT DE PRESĂ – Școală profesională în sistem dual

Luni, 2 noiembrie 2015, prefectul județului, ing. Anton Rohian, a participat la o întâlnire de lucru la sediul firmei Weidmueller, la invitația directorului general al companiei, domnul Dr. Stefan Ruhnau.

Subiectul principal discutat în cadrul ședinței a fost cu privire la înființarea unei școli profesionale duale. Acest proiect a fost demarat în primăvara acestui an, la inițiativa prefectului Anton Rohian și au avut loc mai multe întâlniri pe această tema, una din ele cu agenții economici din județ.

„Vă mulțumim mult pentru implicarea dumneavoastră și apreciem că vă oferiți să fiți parte în acest proiect. Firma noastră vrea să se implice în dezvoltarea învătământului dual, in special pentru profesiile de care noi avem nevoie. Intenția noastră este de a susține educația tinerilor și de a le oferi acestora stabilitate pe piața muncii în cadrul companiei Weidmueller”, a declarat directorul general, Dr. Stefan Ruhnau.
“Voi urmări punctual această lucrare, este foarte importantă. Voi discuta cu cei de la Inspectoratul Școlar Județean și ne vom face un plan de bataie. Sunteți foarte important pe piața aceasta și absolut tot ce depinde de noi ca să venim în întampinarea dumneavoastră, trebuie să facem. Este un lucru foarte important pentru copiii din judet și chiar și pentru părinții lor, deoarece trebuie să oprim cumva acest exod peste graniță”, a arătat prefectul județului. La întâlnire au mai participat prof. Ciolpan Daniela- inspector școlar general adjunct, prof. Ban Vasile- inspector școlar general adjunct, prof. Livia Pop- inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic în cadrul ISJ Maramureș, Angela Șandor- manager de producție și Daniela Rita Baka- șef al departamentului de resurse umane, din cadrul firmei Weidmueller.
Ca urmare a acestei ședințe, săptămâna viitoare, va avea loc o întălnire cu primarii și directorii de școli din Seini, Tauții Măgherăuș, Cicârlău, cu reprezentanții ISJ Maramureș, dar și cu cei ai firmelor din aceste zone, în vederea demarării procedurilor necesare pentru înființarea unor clase de învățământ profesional dual.

Instituția Prefectului- Județul Maramureș