COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE – Un dosar penal şi sancţiuni de 37.000 de lei aplicate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

0
234

COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE În perioada 21-22 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din Sighetu Marmaţiei, au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate care desfăşoară activităţi comerciale cu produse alimentare şi agroalimentare.

A fost întocmit un dosar penal şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.000 de lei.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare şi a contrabandei cu tutun. Astfel, poliţiştii au verificat 21 societăţi comerciale şi 15 persoane fizice autorizate.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat o infracţiune de contrabandă şi au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite a Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe şi a O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 37.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat ţigări şi bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de peste 1 500 de lei.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.