COLIZIUNE – Zeci de morți, după ce două trenuri s-au ciocnit

0
417

COLIZIUNE  Accidentul a avut loc în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari. La faţa locului se află numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri. Numeroase persoane sunt prinse încă în vagoane. Autorităţile italiene au revizuit bilanţul accidentului de tren din sudul Italiei la 12 morţi şi zeci de răniţi, dar au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte.

COLIZIUNE  Mai multe vagoane ale celor două garnituri au sărit de pe şine şi au fost distruse, iar bucăţi din ele au zburat pe rază de zeci de metri. Fotografiile făcute din elicopter şi date publicităţii de pompieri arată violenţa impactului. Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar autorităţile au lansat o anchetă. Pe linia unde a avut loc impactul circulă circa 200 de trenuri zilnic.

Cele două trenuri au intrat în coliziune pe o linie între oraşele de coastă Bari şi Barletta, precizează BBC, citat de News.ro. Echipe intervenţie încercau să scoată pasageri din vagoane avariate, în apropiere de localitatea Corato. Autorităţile locale afirmă că se tem că numărul morţilor ar putea creşte.

Premierul italian Matteo Renzi deplânge coliziunea celor două trenuri, soldată cu cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi, şi anunţă o anchetă în vederea stabilirii cauzelor accidentului, relatează The Associated Press. Renzi a făcut aceste declaraţii marţi, la Milano, după ce cele două trenuri de pasageri au intrat în coliziune frontală în regiunea Puglia (sud).

Un copil mic a fost scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul. Circulaţia feroviară în zonă este închisă. La faţa locului a ajuns preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano, însoţit de consilierul regional pentru Protecţia Civilă, Ruggiero Mennea. Premierul italian Matteor Renzi le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor. „Am fost şocaţi de ştirea privind accidentul feroviar dintre Andria şi Corato, pe care am văzut-o pe internet şi la televizor. Le transmitem condoleanţe familiilor. Vrem să ştim din partea celor însărcinaţi cu căile ferate şi de la ministrul de resort ce poate să fi provocat un incident atât de grav care a lovit încă o dată persoane care mergeau la muncă”, a spus el.

 

Sursă

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.