COD RUTIER: Vorbesti la telefon la volan sau nu porti centura de siguranta? Din 6 februarie vei primi 1.600 lei amenda

152
200793

Cod rutier. Potrivit modificărilor din Codul rutier, cea mai mare amendă va ajunge la 9.600 de lei, scaunul pentru copii devine obligatoriu, dar și   transformarea amenzilor neplătite de circulaţie în suspendarea permisului.

Cod rutier. Va fi sancţionată cu trei puncte de penalizare „nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate”. La aceasta se adaugă patru sau cinci puncte de amendă, adică între 360 şi 450 lei, ţinând cont că un punct de amendă este 90 lei.
Cod rutier. Amenda maximă va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite. De asemenea, cu 9.600 de lei vor fi sancţionaţi şi şoferii sunt implicaţi în accidente rutiere şi care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat.
Cod rutier. Şoferii care vor trece pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.

Cod rutier. Vorbitul la telefon în timpul condusului unui autovehicul sau nepurtarea centurii de siguranţă va atrage amendă de 1.600 de lei, de 10 ori mai mult ca amenzile de până acum.

Cod rutier. Şoferii care nu îşi vor plăti amenzile de circulaţie vor rămâne fără permis.
Cod rutier. Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile.
Cod rutier. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.
De asemenea, centura de siguranţă va deveni absolut obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate. (Sursa: dcnews.ro)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

152 COMENTARII

  1. blema e in ce tara civilizata e amenda mai mare ca salariul minim pe economie…. Dobitocii astia vor sa ne saraceasca din ce in ce mai mult….. Si problema cea mai mare e ca omul greseste cu sau fara voie intri pe galben in intersectie si te opreste pandasu si iti freaca o amenda de o sa le zici la copii acasa ca nu ai bani de paine…. Eu nu zic ca amenzile nu sunt mari in afara far politia nu face panda …. ca la noi …. asa ca ganditiva ce putere lea dat…. Sa muncesti 2 luni degeaba ca nu porti centura…. o mare prostie…. ma amendezi ca ce ? Sincer nu pun viata altuia in pericol doar pea mea…. Chiar vi se pare corect? Ii doare pe ei in p… de siguranta cuiva scopu e sa aduca mai multi bani la buget ca nu mai au ce fura porcii ce ne conduc…. (si imi cer scuze animalelor din aceasta rasa pt asemanarea facuta ) ….. ASA CA VA SPUN ROMANI TREZITIVA LA REALITATE…..

  2. Legi de ca..t ca si cei ce le fac in parlament.in anglia cel putin nu exista amenzi asa mari pt acelasi tip de infractiune.si daca de multe ori gresesti in trafic rsti iertat de politie dc ??? Cu diferenta ca ti se explica frumos consecintele care pot urma si bineinteles nu ai un comportament de cocalar.trageti voi concluzia ce tara de cacat este romania si legile ei dar mai ales cei ce fac legile.radare la panda nu exista.Fratilor educati va singuri ca aveti o mentalitate inapoiata

  3. „Afacere buna Pt guvernul de prosti”
    Sa între in vigoare legea si chiar emigrez……Nu mai am la ce sta pe aici….

    • Eu zic sa pornesti inca de azi! Oricum e tara plina de prosti, care nu citesc stirea, nu se uita cand a fost postata, dar isi dau aiurea cu parerea, unul in minus nu se simte, ba e chiar benefic, mai ales daca- ti iei si neamurile cu tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.