COD ROŞU LA GRANIŢĂ – Românii veniți acasă de Paște se întorc la muncă în străinătate

0
352
foto portalsm
COD ROŞU LA GRANIŢĂ Mii de români care lucrează în străinătate şi au venit în România pentru a sărbători Paştele au început să se întoarcă în ţările în care s-au stabilit, iar luni în majoritatea punctelor de frontieră este aglomeraţie, aşteptându-se chiar şi două ore pentru controlul documentelor.

COD ROŞU LA GRANIŢĂ Un nou cod roşu de aşteptare în vama Petea. Conform siteului Poliţiei de Frontieră, înainte de prânz, pe sensul de ieşire, deşi se lucrează pe şapte benzi, timpii de aşteptare anunţaţi sunt de 70 de minute, scrie PortalSM.

Coada este formată de românii care lucrează peste hotare şi care au venit acasă de Paşti. Mâine aceştia trebuie să fie din nou la muncă, astfel că au început deja să pornească către ţările unde şi-au găsit un trai mai bun.

Aglomeraţia a început să fie şi la vama Urziceni, timpul de aşteptare fiind de 50 de minute.

Majoritatea sunt muncitori stabiliţi în străinătate şi care au venit pentru a petrece Paştele alături de familii, însă sunt şi persoane care pleacă în excursii de o zi în Ungaria.

”Am fost la Deva, la părinţi, pentru a petrece Paştele. Lucrez în Germania şi am stat doar trei zile acasă, pentru că marţi trebuie să fiu la serviciu”, a spus un bărbat care aştepta în coloana formată pe autostradă, în Vama Nădlac II.

La Nădlac II, timpii de aşteptare, potrivit aplicaţiei de pe site-u Poliţiei de Frontieră, ajung până la 90 de minute, însă unii şoferi au spus că au aşteptat chiar şi două ore.

Aplicaţia mai arată că la Cenad, în judeţul Timiş, se aşteaptă 120 de minute, iar la Salonta, Borş şi Săcuieni oamenii sunt nevoiţi să stea la coadă 30 de minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, pe sensul de ieşire din ţară au fost deschise nouă artere la Nădlac II. Se va putea lucra la această capacitate până la ora 23.00, când va fi ridicată interdicţia impusă de Ungaria pentru circulaţia automarfarelor, astfel că două artere vor fi rezervate transportului de mărfuri.

”Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se aşteaptă mult, le recomandăm şoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu şi Vărşand, unde nu este la fel de aglomerat”, a spus Mihaela Leş.

Vineri, ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost în control la Nădlac II, pentru a se asigura că nu se formază cozi la intrarea în ţară în condiţiile în care veneau românii acasă de sărbători, iar verificarea documentelor se făcea pe zece artere, astfel că nu au fost înregistraţi timpi de aşteptare.

sursa INFO

 sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.